Climent: “El Pla Integral de Política Industrial ha de ser un eix fonamental en el Pressupost 2016”

Des de Compromís, i dins de les propostes per al Pressupost 2016, plantegen la necessitat d’iniciar seriosament i de manera definitiva, el Pla Integral de Política Industrial.

Anna Climent, regidora de Compromís, recorda que el Pla es va presentar el 17 de febrer de 2012 elaborat participativament i amb el consens del conjunt d’agents socials i econòmics de la ciutat, i manifesta que “quan es va elaborar el pla, des de Compromís ja dèiem que onze anys de debats estèrils ens havien dut a la situació actual: per això, entre tots es va decidir on, com i què és millor per Alcoi. Però ara mateix tres anys després, sense que s’haja executat quasi res d’eixe pla, cal deixar de fer actuacions dirigides únicament a “la galeria” i posar-se mans a l’obra”.

Climent indica que dels eixos fonamentals dels que es parla en eixe Pla no s’ha fet pràcticament res, i el poc realitzat ha estat quasi sempre a iniciativa d’altres entitats com la Cambra de Comerç, els comerciants o professionals interessats a títol particular.

La regidora de Compromís recorda que dels sectors estratègics a dinamitzar com eren el sector Tèxtil, Metal-Mecànic, Agroalimentari i Cosmètic, Serveis Mediambientals i les Energies Renovables / Eficiència “no s’ha fet res, fins i tot a propostes presentades per Compromís i aprovades pel Ple com la Cooperativa Elèctrica o l’aprofitament dels desnivells en la xarxa d’aigua potable per generar energia que ajudaven a desenvolupar els sectors estratègics, no ho han posat en marxa.”

Climent segueix “és per això que hem demanat que en els pròxims pressupostos per al 2016 s’establisca una calendarització i una quantificació dels diners per a cadascuna de les propostes del Pla Integral de Política Industrial que es portaran a terme”, i posa exemples:

• Creació del portal de la Innovació i el coneixement
• Carta dels serveis de l’ajuntament per assegurar un temps màxim en els tràmits administratius
• Directori de les Pymes de la comarca per facilitar coneixement i col•laboració
• Projecte del Parc Tecnològic i Científic Comarcal

Finalitza la regidora “des de Compromís pensem que el Pla Integral continua sent una ferramenta vàlida per decidir el futur de la nostra ciutat, i no volem perdre més oportunitats.”

Anna Climent i Montllor, Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *