Des de Compromís, i dins de les propostes per al Pressupost 2016, han plantejat diferents propostes en relació amb la transparència de la gestió municipal. El Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi David Abad recorda que la gestió municipal està molt lluny d’acomplir els 143 indicadors de transparència de DYNTRA (70 de 143).
Segons el regidor, qualsevol mesura que amplie i mollore eixa transparència serà benvinguda perquè guanyem terreny a la desafecció dels ciutadans per la política. “La suspensió de la reunió de pressupostos participatius del centre és una mostra més de la desafecció de la ciutadania per l’acció política del dia a dia”- Abad insisteix -“si no hi ha transparència en la gestió municipal és molt difícil que les alcoianes i els alcoians s’impliquen. Des de Compromís ja vam publicar en el seu moment #ComptesClarsAlcoi http://comptesclars.compromisalcoi.com/ precisament perquè la carència d’informació de en què es gasten els diners públic és evident.”
El Portaveu de Compromís explica quines són les dos propostes fonamentals de transparència que han presentat per als Pressupostos 2016:
1.- Per una banda Compromís proposa que les que l’Ajuntament publique les justificacions de les despeses de totes les entitats que reben subvenció municipal: Al cap i a la fi són diners públics i s’ha de poder saber el seu ús per qualsevol ciutadà. Caldria fer una plataforma informàtica senzilla que permeta la seua consulta. Aquesta nova condició caldria afegir-ho en les Bases d’Execució del Pressupost o en el Pla Estratègic de Subvencions.
2.- Per altra banda Compromís proposa que el web de Transparència millore substancialment i que s’invertisca en tindre un portal OpenData on la informació es puga consultar ràpidament i no de la manera tan complicada com es fa ara.

Finalitza Abad manifestant que “per a Compromís Alcoi és fonamental que es donen passos en esta línia d’aproximar als ciutadans la gestió municipal, i confiem que el govern del PSOE accepte les propostes. Són diners municipals i per tant de tots i s’ha de saber perfectament quines són les gestions que es fan. És una pena que el govern del PSOE no haja volgut adherir-se al conveni de la FEMP que estem segurs haguera facilitat la creació d’estos portals de transparència.”
David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.