El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Raül Seguí, ha informat que després d’assumir la gestió directa del complex Eduardo Latorre per part de l’Ajuntament, el govern no va subrogar el contracte amb una empresa privada que ocupa instal•lacions del complex fins a 9 mesos després quan ho vam demanar des de Compromís, “el que implica que els diners que l’Ajuntament hauria de cobrar pel lloguer del local que ocupa l’empresa, poden no haver-se cobrat durant aquests mesos“, afirma el regidor.
Des de Compromís informen que a la comissió informativa de l’1 de setembre, quan van preguntar sobre la situació d’aquesta empresa privada que ocupa un local del complex Eduardo Latorre, el regidor d’esports va informar que l’empresa tenia un contracte per ocupar l’espai, anterior al rescat de la concessió del complex per part de l’Ajuntament. És en la comissió següent, el 15 de setembre, quan Compromís ja havia sol•licitat còpia d’eixe contracte, quan el regidor d’esports facilita un acord de la Junta de Govern Local d’uns dies abans, on s’acorda la subrogació del contracte amb l’empresa.
El que significa, segons Seguí, que “la irresponsabilitat del govern al no subrogar el contracte en el moment que es va assumir la gestió directa,podia haver fet que l’Ajuntament d’Alcoi perdera uns diners que li pertoquen. Són 723 € mensuals i fins al moment actual, s’han deixat de percebre més de 6.500 €. De fet a dia de hui desconeixem si els pagaments dels 9 mesos pendents s’han fet“.
Al Ple extraordinari del 5 de desembre de 2014 es va aprovar assumir la gestió directa del complex Eduardo Latorre per part de l’Ajuntament, amb l’esmena de Compromís que condicionava el fet d’assumir temporalment la gestió del complex a la realització d’un informe 9 mesos després, per tal de valorar si l’Ajuntament pot, o no, assumir la gestió definitiva. “Tenint en compte aquest fet, haver cobrat o no el lloguer del local durant aquests mesos podria condicionar la viabilitat d’assumir la gestió directa, i el govern hauria d’haver tingut més cura si vol que la gestió siga viable“.

Raül Seguí, Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.