El regidor i Portaveu del Grup Municipal de Compromís ha fet públiques les seues sensacions després d’escoltar la resposta del regidor Manolo Gomicia en la Comissió Informativa d’ahir dilluns sobre les preguntes de l’informe plagiat d’Internet, que li va costar 5.000€ a l’ajuntament d’Alcoi.

Segons Abad: “Una vegada hem escoltat a Manolo Gomicia en la Comissió Informativa d’ahir dilluns, ens reafirmem en els nostres dubtes i sospites. El regidor del PSOE ha entrat en contradicció respecte les diferents declaracions a mitjans de comunicació i a l’anterior Comissió Informativa del passat febrer, on va dir que el informe s’havia encomanat en 2014 i pagat en 2015 com a informe previ abans de començar qualsevol actuació, segons consta a l’acta de la mateixa.”

El portaveu de Compromís afegeix: “Quan vam fer públiques les nostres sospites el passat 9 de març, el Sr. Gomicia va declarar a una ràdio local: “Eixe informe era el primer que fèiem de Smart City, per a vore com estava el mon de la Smart City“; però segons consta en els documents als que hem tingut accés, a l’empresa vasca Enerlís se li adjudicà eixa tasca en març de 2014 i a Innovasem en gener de 2015. I hui ha tornat a declarar el Sr. Gomicia a un mitjà de comunicació escrit “el informe fue encargado en 2013 i pagado en 2015”. Tot açò és contradictori respecte el que va dir ahir en la Comissió Informativa: “l’informe es va demanar per a que l’empresa Innovasem treballara de la mà d’Enerlis i fer el full de ruta pensant en la Càtedra Smart City”; quan resulta que l’empresa Enerlis ja havia presentat la factura, el 24 de juny de 2014 pels treballs realitzats i cobrats el 17 de juliol, mentre que la Càtedra Smart City es va presentar el 16 d’octubre de 2014”

No volem ser mal pensats, però el regidor del PSOE cada vegada diu una cosa, i les dates a les que es refereix no quadren.

Exigim novament al govern del PSOE li reclame a l’empresa Innovasem Ingenieros la devolució dels diners perquè no procedeix pagar 5.000€ per un “copiar pegar” d’Internet i inicie accions legals contra l’empresa, encara que estiga en liquidació, personant-se com a acreedor per presunta estafa o reclamant-li al segur de l’empresa per mala pràxi.

Des de Compromís demanem explicacions públiques, clares i transparents a l’Alcalde Toni Francés de la política que està portant seu regidor Manolo Gomicia, al voltant d’aquest tema “fosc”.

David Abad acaba dient: “El govern, ens haurà de dir si algú es va llegir l’informe abans que ho fera Compromís i si com diu el Sr. Manolo Gomicia, si les propostes d’eixe informe eren aplicables en Alcoi”

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi
Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.