El 18 de març, al dia següent a la nota de premsa emesa pel govern de l’Ajuntament d’Alcoi, vàrem demanar, al departament corresponent, l’informe que deia el Regidor de Personal que ja tenia al seu poder sobre la necessitat de la compatibilitat del nostre secretari del grup municipal.

Val a dir que en tot l’afer mai cap membre de govern s’ha dirigit a nosaltres oficialment, ni per Nota Interior, ni amb cap requeriment i que totes les peticions a nivell administratiu s’han fet per iniciativa de Compromís a instàncies del què ha aparegut a la premsa. Considerem que un tema administratiu, com és el cas, hauria de seguir els procediments bàsics i no les amenaces per la premsa.

Així i tot, des de Compromís, hem volgut dur la iniciativa per a que no hi haguera cap mena de dubte de la nostra voluntat d’aclarir la situació, a pesar que els serveis jurídics de Compromís ens van informar que no era necessari perquè en tenien que no calia demanar la compatibilitat si no hi havia dedicació horària ni retribució econòmica , ja que la figura d’administrador no té res a veure amb la figura del gerent.

L’informe se’ns va remetre el passat 29 de març, amb data molt posterior a la comunicació pública del Regidor de Personal, demostrant que va emetre la nota de premsa sense cap document jurídic previ.

De fet l’informe indica que era necessari sol·licitar el reconeixement de compatibilitat per a determinar si existeix “àrea de coincidència” amb les activitats privades. A pesar de que el secretari de grup municipal no té cap tasca en la que puga decidir o intervindre en les decisions que es prenen en l’Ajuntament.

Al dia següent, el 30 de març, es va sol·licitar la compatibilitat de les dues empreses en les que actualment figura com administrador (una empresa informàtica i l’altra d’agricultura per a plantes medicinals i cosmètiques), i ahir dia 18 d’abril se’ns va requerir la documentació pertinent per al tràmit d’autorització de la compatibilitat. La nostra intenció és presentar a la major brevetat tot el que se’ns demana: escriptures, estatuts socials, acreditacions del nomenament d’administrador i document fiscal acreditant que una d’elles està en situació d’inactivitat des de l’any 2013. Així mateix es demana relació de les ajudes que es pugen haver sol·licitat per part de l’empresa en aquest ajuntament.

Sobre la tercera empresa que es va comentar, Màrius Ivorra va deixar de formar part l’11 d’agost de 2015, va ser administrador durant un any i en aquest període l’empresa no va tenir cap activitat ni econòmica ni mercantil, com es pot comprovar en el registre fiscal que és públic.