Una vegada fetes les reunions Compromís Alcoi està concretant les seues propostes per a la Comissió Informativa que se celebrarà sobre el PGOU i per tal que eixes propostes es voten i estiguen incloses en el Pla General Estructural. Des de Compromís Alcoi informen que s’han fet algunes reunions amb l’equip redactor del PGOU, el Regidor d’Urbanisme Manolo Gomícia i els tècnics municipals. En eixes reunions han propostes positives per a la ciutat, així com han manifestat dubtes, fet consultes i preguntes sobre els documents que estan treballant-se.

David Abad explica el que des de Compromís es veu com la major carència al PGE, “el que trobem més greu és que no veiem la voluntat d’un futur industrial d’Alcoi per cap lloc en el Pla. Si ja va errar l’anterior govern socialista de Sanus, definint Alcoi com a ciutat de serveis i abandonant la indústria, decisió que ens ha portat a la realitat actual, ara tenim l’oportunitat de planificar el futur d’Alcoi adequadament i no ho trobem al PGE”

En boca del Portaveu de Compromís Alcoi, ”Per una banda el govern del PSOE ens vol vendre que Pagos i l’ampliació del Santiago Payá seran les actuacions per assegurar eixe futur industrial de la ciutat, però nosaltres considerem que és una cortina de fum”.

El portaveu explica que, segons els projecte, a Pagos 1/3 de l’espai previst serà per a zona verda, i al Santiago Payá més 1/3 part no serà hàbil per a res segons l’estudi geològic fet pel mateix Ajuntament. “Només cal veure les xifres generals: la ciutat creix en espai d’habitatges en 338,02 hectàrees i en canvi en espai industrial solament 143,31 ha. Són xifres que haurien de ser just a la inversa“. I raona que, si les vivendes de la ciutat creixen de forma compacta i en altura no té sentit que hi haja més augment més els terrenys edificables que en l’espai industrial, si tenim en compte que les empreses necessiten més metratge de sòl que les vivendes.

És evident que la ciutat està limitada per les seues proteccions d’espais naturals i pels valors paisatgístics, però potser arriba el moment de repensar la ciutat i no aspirar a fer un creixement en població sinó en espais industrial i en qualitat de vida. Abad diu: “les dinàmiques de decreixement poblacional i amb això millorar la qualitat de vida comencen a imposar-se a altres llocs i potser caldria pensar-les”. Des de Compromís recorden que sempre han estat en contra de l’urbanisme del dònut (on la ciutat creix cap a fora però el centre va quedant-se buit) i cal establir al Pla mesures per evitar-ho.

Finalitza David Abad dient “El nostre objectiu prioritari és projectar una ciutat on els alcoians tinguen treball”.

Adjuntem documentació PL.02.Riesgos_Geológicos

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi