Des de Compromís Alcoi veiem com a poc adequada la proposta pel govern socialista per al Pla General de crear una zona comercial entre la Colònia d’aviació i la redona d’accés al barri de Batoi.

Anna Climent comenta: «No entenem com Toni Francés destina més sòl a centres comercials, eixa no és la política territorial que pactàrem. La nostra proposta és la de canviar l’ús comercial proposat i dotar al segon barri més gran de la ciutat d’una zona esportiva, una carència llargament reclamada des del barri. No veiem la gran zona comercial al costat del Collao, ens preocupen les persones, no les inversions en rajols».

Amb la proposta de Compromís intentem realitzar una connexió entre els barris de Batoi i Santa Rosa d’una forma harmònica i coherent integrant les necessitats i planificant el creixement urbanístic d’aquesta zona.

Un altre punt sobre el que també discrepem en la proposta del Pla General és la zona del Poliesportiu Fco. Laporta i el Cementeri. Per una banda amb la creació de la ciutat esportiva de l’Alcoyano es perdran una grandíssima quantitat de llocs d’aparcament, tant per a les celebracions esportives clàssiques com l’Esport en 3D com quan venen les dates de «Tots Sants», tot això sense tindre en compte el possible tancament de la carretera a la Font Roja quan hi ha excés de vehicles.

En la proposta del PGE sols es contempla com a aparcament un xicotet espai al costat del cementeri i el sobrant de la creació d’un Càmping entre la carretera de la Font Roja i la de Sant Antoni.

Explica Anna Climent: «Amb l’actual planificació de la zona entenem que no està quantificant-se bé la reserva d’estacionaments davant l’aglomeració de públic als diferents esdeveniments que es puguen realitzar. A més a més la creació de la nova carretera de circumval·lació d’Alcoi pel sud, des de la Venta Saltera passant pel polígon Santiago Payà i Batoi, fins aplegar a la carretera de Banyeres, augmentarà el trànsit per aquesta zona i l’estacionament de vehicles pesats que donen servei als polígons»

Des de Compromís també hem proposat la planificació conjunta amb els municipis que ens envolten, sobretot Cocentaina, per solucionar temes com les comunicacions entre els polígons, les connexions viàries i els serveis. Planificació que ens portaria a crear noves connexions entre els polígon de Cotes Baixes i la part baixa del polígon de la Lleona o bé la connexió entre el la zona de Gormaig i la nova planificació urbana que proposa el PGE, entre «Sol i Camp» i Gormaig.

Finalment des de Compromís no veiem amb bons ulls la creació d’un abocador d’inerts a la zona del Regadiu, en la carretera entre Alcoi i Benifallim. Eixa proposta ja fou desestimada en el seu dia amb mobilitzacions donat el seu impacte paisatgístic. Compromís proposa que s’arribe a un acord amb Cocentaina per la regeneració de la Cantera de Botella i així evitar més espais degradats per tot el territori.

Anna Climent. Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.