David Abad com a Portaveu del Grup Municipal de Compromís, una vegada acabada la Comissió Extraordinària per a l’aprovació de l’exposició al públic del Pla General Estructural manifesta que “en un tema tan important com el Pla General que regirà la ciutat durant els pròxims 20 anys el PSOE ha fet el que fa sempre, presenta el seu projecte sense tindre en compte cap de les propostes de l’oposició”.

El primer punt que fa veure l’estil del PSOE en aquesta qüestió és que ha convocat una Comissió Extraordinària a les 10 del matí sense fer cap consulta prèvia, tenint en compte que hi ha un acord perquè les Comissions i Plens es facen de vesprada amb la presència dels màxim nombre de regidors que no tenen dedicació exclusiva.

El segon punt és que en cap moment se’ns ha demanat prèviament als Grups les nostres propostes per al PGE per escrit, per tal que en la Comissió poguérem contrastar-les i opinar per consensuar-les. De fet, sols Compromís va presentar les seues propostes per escrit, al govern i a la resta de grups de l’oposició, el divendres passat en saber que s’havia convocat la Comissió, per què tingueren temps a revisar-les.

I el tercer punt ha sigut la pròpia Comissió; Comissió que ha estat convocada sense un objectiu clar, sense metodologia de treball ni amb voluntat de consens. El Regidor Manolo Gomicia semblava que feia de «poli bueno» i l’equip redactor de «poli malo». El regidor ha dit de molt bones maneres que el govern estava disposat a tindre en compte les propostes de l’oposició, però a la vegada l’equip redactor manifestava que ells no podien pronunciar-se sobre la viabilitat les propostes que férem en Comissió sense un temps llarg d’estudi; i que, per tant, no tenia sentit votar les propostes sense haver-les analitzat abans, tant l’equip redactor com els Grups.

Només s’ha votat en la Comissió si es presentava a exposició pública o no. Des de Compromís hem votat que NO a l’exposició pública perquè la poca que han fet amb l’oposició ha estat per cobrir l’expedient, no han recollit ni estudiat seriosament cap proposta presentada.

I per tant Compromís Alcoi volem deixar clar que el Projecte és només el del PSOE. Només s’han fet dues reunions amb els documents damunt la taula amb l’equip redactor i tècnics, però mentre el Pla no incloga en el paper els debats i les propostes de l’oposició serà sols el Pla del Govern.

La participació es queda en bones intencions si no es plasmen en els expedients i en les resolucions. Cadascú haurà d’assumir la seua responsabilitat en el Projecte de Futur d’esta ciutat. I els ciutadans seran qui ho jutjaran.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

 

Declaració en àudio-mp3:punxeu ací.