David Abad: “El PSOE ja ha triat el bàndol, el de posar en perill l’aigua d’Alcoi”‏

l Regidor i Portaveu de Compromís a Alcoi, David Abad, ha manifestat la seua indignació en saber que el govern del PSOE d’Alcoi ha optat per no recórrer la última sentència arribada per la no-paralització cautelar del projecte Alcoinnova en la Canal.

Des de Compromís ja van indicar al Ple d’aprovació del PGE que la seua abstenció venia donada perquè el Regidor d’Urbanisme havia manifestat que el PSOE no volia recórrer cap de les sentències que isqueren dels contenciosos plantejats.

Ara mateix a la corporació municipal hi ha dos blocs: el que vol evitar la instal·lació de la ATE a la Canal posant en perill l’aigua d’Alcoi on es troba Compromís i Guanyar; i l’altre bloc, del PP i de Ciudadanos que volen que s’instal·le l’ATE perquè entenen que eixe perill no existeix.

Quan el PP demana al PSOE que es posicione en el seu bloc retirant els contenciosos, el PSOE manifesta que no recurriran les sentències judicials; es posiciona “teòricament enmig” però clarament posant en perill l’aigua d’Alcoi. Perquè si creguera en la protecció de l’aigua d’Alcoi arribaria fins a l’últim tribunal (Estrasburg si es poguera) i buscaria als advocats més prestigiosos mediambientalment parlat que poguera trobar. I no es retiraria a la primera sentència negativa.

Ja en juliol de 2013 Compromís va presentar una moció demanant que el govern es posicionara en un compromís per evitar una nova “rosaleda”, o siga, que féra l’impossible per tal que no entrara cap excavadora a la Canal sense tindre les sentències clares. Ja estem patint i patirem molt els sobrecostos de la Rosaleda per no haver-ho fet així. En eixe moment el PSOE es va abstindre i EU, soci al govern no ho va veure motiu de trencament, i la moció no va prosperar.

Ara mateix anunciada la decisió del PSOE de no recórrer esta suspensió cautelar ens posa en una situació perillosa, on podrien entrar les excavadores i començar una obra que podria ser declarada irregular en un futur.

Queda clar que el vot favorable al PGE de Ciudadanos tenia un preu polític, i el PSOE no recorrent la sentència està pagant-lo a Ciudadanos, i s’ubica clarament al bàndol dels qui no els importa posar l’aigua d’Alcoi en perill. En esta qüestió no ha d’haver terme mig, o estàs en contra del risc de contaminació o estàs a favor del risc; i el PSOE ha triat el bàndol de posar en perill l’aqüífer del Molinar.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *