El regidor de Compromís, Màrius Ivorra, ha demanat al Govern Municipal de Francès que “es pose a la feina amb el projecte per demanar les subvencions als polígons industrials que va anunciar el conseller Climent”.La Conselleria d’Economia Sostenible va anunciar a principis de desembre l’obertura d’una línia d’inversió de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a millorar polígons industrials. En total, el Pla de Reindustrialització comprèn 19 milions d’euros previstos per a uns 150 polígons de les comarques de L’Alcoià-El Comtat-La Foia de Castalla i la Vall d’Albaida, més la Safor, la Vega Baixa, Els Ports, Alt i Baix Maestrat i Camp de Morvedre.

Com tota subvenció, necessita que l’ajuntament interessat present un projecte en el qual explique quina actuació pensa com a útil en els seus polígons. Economia Sostenible ha mantingut ja reunions a Alcoi en les quals ha informat al Govern sobre les característiques d’aquestes ajudes i els criteris que serviran per a valorar les propostes.

El Pla, tal com en el seu moment va presentar Rafa Climent, cerca millorar la competitivitat de les empreses instal·lades en els polígons d’aquestes comarques. Així, entre les millores que obtindran major puntuació està la de la instal·lació de fibra òptica, l’existència de transport públic, la implantació de sistemes de vigilància i, especialment, la no dependència de les empreses als combustibles fòssils mitjançant la utilització d’energies alternatives.

Per açò, el regidor de Compromís, exigeix al Govern que començe amb la redacció dels projectes. “No es pot presentar qualsevol projecte fet de pressa com ha ocorregut altres vegades, que s’han acabat a la carrera i amb problemes per a arribar amb les signatures a temps”, ha afirmat Màrius Ivorra, qui ha demanat que es realitze un projecte en condicions. “Alcoi ha de presentar un projecte molt atractiu perquè es puga aconseguir el màxim de diners d’aquesta subvenció i així millorar els polígons”.

Ivorra ha anunciat que portarà aquesta petició en forma de moció al Ple i que a més preguntarà si s’inclourà solament a Cotes Baixes o afegirà altres espais industrials com el polígon Santiago Payá o Sembenet.

Màrius Ivorra Torregrorsa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi