El passat 29 de desembre Compromís presentava una esmena al pressupost on s’instava al govern de Toni Francès a confeccionar uns contractes per als serveis de publicitat institucional, l’esmena va ser acceptada.
Ivorra, Portaveu i regidor de Compromís comenta «Fins ara aquestes decisions s’han pres directament des d’Alcaldia i es decidia quants diners es repartien a cada mitjà de comunicació d’una forma relativament arbitrària» Ivorra continua indicant que «Compromís la passada legislatura ja va proposar un reglament per eliminar l’arbitrarietat que no va aplegar a bon terme, però a partir d’ara amb la voluntat de canvi del PSOE estem segur que podrem resoldre esta problemàtica»
Així doncs, Compromís portarà al proper Ple de febrer una nova proposta de contractes per als serveis de publicitat institucional on s’intentarà d’una manera objectiva regular el repartiment de la publicitat institucional, assegurant sobretot la transparència i la diversitat.
Des de Compromís recorden que la partida pressupostaria per a publicitat institucional és de més de 200.000 € a l’any, quantitat suficientment important sobre la qual caldria tindre un control i una transparència exquisida per evitar malentesos i possibles suspicàcies. En aquest sentit, «en Compromís ja estem treballant amb els implicats per a fer una proposta de contractes. Altres ajuntaments del País Valencià ja tenen aquest tipus de reglaments i contractes, que busca eliminar l’arbitrarietat, el clientelisme i la igualtat d’oportunitats per a tots els mitjans de comunicació de la ciutat» ens explica Ivorra.
Màrius Ivorra Torregrosa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi