Concentració en defensa d’un tracte just

Ahir 25 d’abril, dia en el qual els valencians recordem la perduda de les nostres institucions i drets a la batalla d’Almansa, va ser el dia elegit per reivindicar un finançament just per part del govern central.

El portaveu i regidor de Compromís Màrius Ivorra comenta: «La inversió de l’Estat al País Valencià prevista en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) del 2017 se situa en 589 milions d’euros, un 33% menys que el consignat en els comptes del 2016. Amb aquesta xifra, el País Valencià es col·loca en el sisé lloc en inversió per territoris, que es retalla en totes les comunitats autònomes amb l’única excepció de Canàries, que rebrà prop de vuit milions més d’euros que en 2016, segons el projecte de Pressupostos presentat en el Congrés dels Diputats fa unes setmanes».

Andalusia i Catalunya encapçalen per aquest ordre la inversió per territoris, en representar el 13,5 i 13,4% del total, seguides per Madrid, amb l’11,7%, i Castella i Lleó, amb l’11,5%. Entre les quatre absorbeixen la meitat del total espanyol.

El País Valencià, amb 589,18 milions (879) queda com a sisé territori i darrere va Castella-la Manxa, amb 428 milions d’inversió (583), i el País Basc, amb 381,4 milions (449,4). El nostre territori és el segon on més baixa la inversió deixant-nos a la cua d’inversions per habitant.
A principis del mes d’abril les Corts Valencianes van aprovar una declaració institucional secundada per tots els grups polítics, instant al govern de l’estat espanyol a un finançament just per als valencians.

Ivorra finalitza «Compromís Alcoi va instar al govern de la nostra ciutat a adoptar la declaració institucional de les Corts com a seua i així va ocórrer amb el suport l’anterior vegada, de tots els partits representats a l’Ajuntament. La concentració d’ahir defensava la nostra necessitat d’un finançament just i el nostre rebuig al maltractament que estem patint des de fa uns anys pels diferents governs centrals, però és trist que sols Guanyar i Compromís acudírem a la concentració per la defensa d’un tractament adequat al nostre territori». Màrius Ivorra Torregrosa

Màrius Ivorra Torregrosa
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *