Els últims dies hem pogut comprovar com Alcoi ha aplegat a un estat de deteriorament important. Esta vegada no em referisc a l’abandonament urbanístic i de neteja de la ciutat que tots coneixem. Esta vegada vull parlar del deteriorament de les formes mínimes de convivència i urbanitat a la ciutat.

El dimecres vàrem veure a diferents mitjans de comunicació com un «poni» cavalcava pel bell mig de la ciutat, travessant el Pont de Sant Jordi emblema de la prosperitat passada d’Alcoi. No ha estat un fet aïllat, els últims anys hem pogut «gaudir» de cavalcades per diferents indrets de la ciutat i també l’autovia, d’animals malauradament sense cap control.

Si passegem per la part baixa de la ciutat, per la zona d’Algessares, podrem constatar com esta zona s’ha convertit en un zoo descontrolat d’animals. Hi han cavalls dintre d’edificis abandonats, pasturant a solars i un seguit de gossos, dels perillosos, tancats a diferents cases. Tot açò ha passat amb la permissibilitat i la deixadesa del govern socialista de Toni Francès.

Però la situació ha començat a fer-se insostenible. Insostenible ja ho era, ara cada vegada més visible i ho podem comprovar amb les següents imatges.

Dos galls barallant-se pel mig del carrer Sant Llorenç, a les portes de l’ajuntament, davant la impunitat dels vianants i comerciants de la zona.

Tots sabem que estan utilitzant-se aquests animals per apostes il·legals davant la deixadesa de les autoritats. Ja vaig denunciar fa uns anys aquestes pràctiques i llocs on es realitzaven, malgrat tot no ens ha valgut de res, la pràctica s’ha estès i pel que sembla amb més força.

És molt trist que les autoritats competents facen la «vista gorda» davant el maltracte animal, se’ls ompli la boca defensant els bous, però quan el problema el tenen a casa ningú no fa res per aturar-ho.

També, les imatges ens ens fan palès la degradació social que està patint el centre d’Alcoi on la gent «normal» va abandonant les cases per que conviure amb galls, drogues,

Esta setmana, uns veïns del Centre han passat per l’Ajuntament a «informar» que ja ho han aconseguit, que la deixadesa del govern socialista de Toni Francès, el mirar cap un altre costat, a la fi ha fet que abandonen sa casa, on ha viscut tota la seua família, per marxar cap a Santa Rosa.

Se’ls ompli la boca de projectes EDUSI però la realitat és que si no fem res, no tindrem res que recuperar.

Màrius Ivorra

Regidor i Portaveu de Compromís Alcoi