Els plaç s’acaba el 17 d’agost i no s’ens ha informat als partits de l’oposició si finalment el govern de Toni Francés ha presentat la reclamació de l’1,5% cultural al Ministeri de Foment.

El portaveu i regidor de Compromís ha instat al govern de Toni Francés que done explicacions «Porten fent anuncis als mitjans de comunicació els últims anys dient que van a reclamar l’1,5% cultural al Ministeri de Foment i la realitat és que no ens ha aplegat res, volem saber les gestions i els tràmits realitzats»

Ivorra continua: «el termini acaba el proper 17 d’agost i ens sembla que enguany tampoc rebrem res per la ineficàcia del govern socialista, deixant de rebre 1.700.000 euros»

Els requisits que estableix el Ministeri son clars i la forma de reclamar-ho molt senzilla. El projecte que ha de presentar el govern local ha de destinar-se a treballs de conservació, restauració, rehabilitació i consolidació, d’enriquiment del Patrimoni Cultural o a foment de la creativitat artística.

En cas de destinar-ho a immobles tenen que ser de titularitat pública i han d’estar declarats Bé d’Interès Cultural o tinguen iniciat l’expedient de declaració.

Per sol·licitar-ho és necessari remetre al Ministeri un ofici de sol·licitud, que haurà d’anar acompanyat de la documentació acreditativa del compliment dels requisits corresponents, així com de l’informe favorable de la Comissió de Patrimoni corresponent.

Finalitza Ivorra demanant: «Si novament perdem la possibilitat de rebre els 1.700.000 d’euros demanarem responsabilitats al govern de Toni Francés per la falta de diligència en la gestió municipal»

Màrius Ivorra
Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi