L’autobús d’Alcoi sempre amb problemes de passatgers i de treballadors.

La regidora Anna Climent recorda que el nou contracte del bus aprovat fa uns anys va nàixer amb deficiències que no s’han subsanat i que per a Compromís eren una condició sinequanon per a la seua aprovació. A més de la fórmula que beneficiava substanciosament a l’empresa, Compromís denunciava moltes més irregularitats en eixe moment i part dels problemes encara persisteixen:

Quan es va aprovar la nova reestructuració de línies en la què se’n perdia una, encara no estava obert el pont de Paco Aura. Climent assegura: «aleshores es van comprometre a què, una volta el pont en actiu s’analitzaria la viabilitat de les línies, en especial la que passa pel pont. I això no s’ha fet».

Però el vertader camp de batalla està en el còmput de passatgers. La regidora llança un crit d’atenció: «L’empresa sempre declara que està en pèrdues perquè té pocs viatgers i l’Ajuntament ha d’abonar la diferència per a què a la mercantil li siga rentable mantindre el servei». Però… l’empresa és l’única que sap quants viatgers pugen al bus i facilita eixa informació de manera críptica i poc fluïda (Compromís ho ha demanat en diverses comissions).

Compromís exigeix de nou, que s’instal·le un mecanisme de còmput per a què, automàticament, cada volta que puja un passatger a un autobús, a l’Ajuntament li aparega un apunt de registre on figure la data i hora, la parada on ha muntat i el tipus de bitllet. La regidora conclou: «així el consistori elaborarà les seues pròpies estadístiques, analitzarà les freqüències de cada línia, valorarà els ingressos que obté l’empresa i podrà traure conclusions i contrastar-ho amb les dades que actualment subministre TUASA».

La conflictivitat laboral torna a estar en boga, els treballadors denuncien precarietat laboral, contractacions anòmales, hores extraordinàries mal computades… i el govern no pot posar-se de perfil.
Anna Climent
Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *