EL GOVERN DEL PSOE ACCEPTA LA MAJORIA D’ESMENES DE COMPROMÍS AL PRESSUPOST 2018

A Compromís treballar per Alcoi és el més important i la nostra voluntat és aportar el nostre punt de vista per millorar Alcoi

No estem d’acord amb molts dels punt de la política que fa el PSOE a la ciutat, en Compromís fem oposició constructiva, som crítics quan cal ser-ho i sabem seure a negociar quan hi ha oportunitat de millorar Alcoi.

Els projectes de la ciutat no es poden veure supeditats al rèdit electoral que busquen els partits cada 4 anys. Els polítics locals tenim l’obligació d’aplegar acords en projectes a mig i llarg termini.

Els enfrontaments, acusacions i immobilisme d’alguns partits el que fan és deixar als ciutadans i a Alcoi en una situació de paràlisi molt perjudicial i la situació no està per a eixes alegries.

Per a Compromís el pressupost 2018 té deficiències, si governàrem nosaltres el plantejament seria distint, però seria una irresponsabilitat no seure amb el govern per intentar minimitzar deficiències.

Seguint la línia de minimitzar les deficiències de les polítiques del PSOE, hem fet un seguit de reunions amb l’executiva de Compromís per a valorar totes les nostres opcions de cara al nou pressupost. Resultat d’aquestes reunions va ser una llista de propostes irrenunciables per a millorar els pressuposts i se’ns va encomanar la negociació amb el govern d’Alcoi.

En aquest sentit hem presentant una sèrie d’esmenes al pressupost amb intencionalitat clara de dinamitzar els sectors més necessitats de la nostra ciutat, com són indústria, comerç, cultura i turisme, esport, sense oblidar a les persones.

Plantejàrem 3 esmenes fonamentals que condicionaven el nostre suport i 17 esmenes en diferents graus d’importància.

Les tres fonamentals eren:

El parc Tecnològic de Rodes. Projecte llançat per Compromís en el 2005 i creiem imprescindible per al renaixement econòmic d’Alcoi i de la comarca.

No estàvem disposats a que Rodes poguera ser un «cul de sac» on tot cap i el nostre plantejament d’una zona eminentment Tecnològica i generadora d’economia desaparegués.

Aconseguir els diners per a un projecte tant important implica que des del primer moment cal tenir clar que fer i sobre tot com fer-ho. L’acord implica buscar una entitat que faça l’assessorament, busque els socis tecnològics que necessita la ciutat i marque les pautes de les necessàries de la construcció.

La Fundició Experimental Stores. El comerç a Alcoi sempre ha estat un motor clau molt important de l’economia local i els últims anys ha perdut dinamisme, és per això que des de Compromís apostem per dinamitzar el comerç, creant un esdeveniment de caire pràcticament supra-autonòmic que possibilite que Alcoi siga destí de visites amb una intenció clara de comprar, visibilitzar i posar en valor diferents indrets la nostra ciutat.

Serà un esdeveniment amb aire molt europeu que estic segur serà un motor d’atracció cap a la ciutat.

Reglament Publicitat Institucional. Aquest tema, ben bé no és una esmena al pressupost, si que és una manera diferent de com gestionar una part important del pressupost. El Reglament ja va ser una de les nostres propostes a la legislatura passada i al llarg d’aquesta.

En una moció presentada al Ple de febrer de 2017 es va acordar fer una comissió d’experts per redactar-ho però estava damunt la taula i per a Compromís la transparència és fonamental i per això ha estat motiu de negociació.

De la resta d’esmenes que plantejàrem, s’ha aconseguit:

La creació d’un parc infantil al costat del Col·legi Horta Major

L’accés a un habitatge modernista per a visites guiades

La rehabilitació del parc Font de l’Horta

Augment en la partida del manteniment de la ciutat

Augment en la partida dedicada a les activitats en estiu a la ciutat

Sensors mòbils de control ambiental

La possibilitat d’oferir naus industrials en lloguer per a empreses StarUp

Augment de la dotació per a activitats d’oci i esport al llit del riu

Reglamentar l’ús de les xarxes socials institucionals de l’ajuntament

També hem tingut esmenes que no han estat acceptades:

L’adequació del Cinema Goya com a sala multi usos

L’Alberg juvenil al carrer la Cordeta

o La Rehabilitació parcial del Molí Albors

El que si tenim clar a Compromís, es que els projectes una vegada aprovats es conformem i prou, no, hem acordat un seguiment i un treball conjunt en tots els projectes que ens han fet aprovar aquest pressupost.

Màrius Ivorra Torregrosa

Portaveu Compromís Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *