El portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi ha declarat: «fa 4 mesos de l’aprovació del nou contracte de la brossa al Ple i un des de la seua signatura, i les millores que contemplava el contracte, que tant ha costat de fer, a hores d’ara encara no són visibles als nostres carrers. Sembla que la planificació per part de l’adjudicatària i/o l’ajuntament no ha estat la millor».

Ivorra comenta: «dins dels acords del nou contracte hi havia programades unes fases per la implantació i millores que estan incomplint-se, com són:
Elecció d’una empresa per controlar i certificar la posada en marxa de les millores i el compliment de terminis i verificació del bon funcionament.
La implantació d’un sistema informàtic (facilitat per l’Ajuntament) que permeta gestionar la ubicació d’operaris i localitzar vehicles i carrets de ma per verificar les rutes realitzades
Respecte la nova maquinària que exigeix el contracte, encara no hem rebut la planificació d’incorporació, ni les modalitats d’adquisició (rènting, lloguer, adquisició,…)
L’empresa adjudicatària ha presentat una oferta de freqüències mínimes de neteja dels carrers, que hores d’ara encara no coneixem i el que és més greu, no hi ha forma de verificar el seu compliment.
A l’inici del nou contracte era necessari definir el nou model de paperera i punts d’instal·lació a la nostra ciutat. On està el pla de instal·lació de les papereres per al 1er any?
Un altre punt interessant al nou plec de condicions era, col·locar borses a les papereres per facilitar la seua retirada i evitar brutícia. Una qüestió tan senzilla, hores d’ara encara no s’ha fet, ens poden dir per què?
Quan s’instal·laran els nous contenidors, els actuals no estan en condicions?
S’ha realitzat la neteja inicial dels punts on estan localitzats els contenidors, i la posterior neteja en les freqüències que estipula el nou contracte?
«Pensem que aquests punts ja haurien d’estar definits, comunicats i en marxa, però encara no sabem res, i a la vista està que no estan complint-se» informa Ivorra «a més, ens preocupen altres temes referents al personal com són:
Relació del personal contractat, per saber si estan complint-se els acords i les subrogacions que el nou contracte els marca.
Com i quina quantitat de noves contractacions s’han incorporat? I si està utilitzant-se la borsa de treball que deuria estar habilitada al departament de l’ADL de l’ajuntament?
Per què no estan emprant el vestuari exigit a la contracta i la identificació amb els logotips municipals a tots els vehicles?.
Entenem la complexitat i el volum de tasques a realitzar per part de l’empresa adjudicatària, però cal ser respectuós amb el alcoians que ja hem patit molt de temps un servei deficient. Exigim celeritat i el compliment dels acords signats al contracte.

Per això a la propera Comissió Informativa traslladarem estes preguntes i d’altres més, amb la voluntat d’exigir els drets de tots els alcoians. No podem permetre que vinga l’estiu i les olors i el mal estat dels contenidors continuen així.

Màrius Ivorra
Regidor i Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi