La regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi Begonya Domènech ha declarat: «Si volem potenciar el turisme hem de millorar la imatge de les zones dels nostres monuments».

Amb aquesta finalitat Compromís està fent en les diferents comissions una bateria de preguntes, que segons Begonya «Necessitem tindre la ciutat preparada per a donar una bona imatge als turistes, ara que ve la temporada d’estiu. El patrimoni de la nostra ciutat té molts atractius i és un reclam turístic, però les pintades, la brutícia i la falta de conservació d’alguns espais, repercuteix negativament en el record i l’experiència que els visitants tenen en visitar Alcoi»

«Per exemple l’estat de conservació de les muralles i torres: els voltants de la torre Na Valora i portal de Riquer, les pintades a museus com l’Explora/Isurus, són exemples de la deixadesa per part dels governants de la ciutat» explica la regidora «Si apostem pel Turisme, primer hem d’assegurar-se del fet que allò que oferim està en òptimes condicions, i no permetre que els turistes troben brossa, cables elèctrics solts i instal·lacions a la vista amb un alt risc de perillositat al bell mig del nostre patrimoni medieval».

El turisme a Alcoi, ara sembla que sols és modernisme, l’aposta de la regidora que ens sembla bé, però hi ha molt més que modernisme a la ciutat. Des de Compromís exigim un manteniment correcte i una planificació en la restauració del nostre patrimoni històric.

Begonya Domènech
Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi