Un 15 de maig de 2011 vam eixir a les places i vam cridar ben fort que no ens representaven. Un febrer de 2012 els estudiants vam iniciar la nostra Primavera Valenciana i vam exigir tindre futur. Aquests dos fets són clars exemples del canvis polítics que hem viscut en els últims anys i que han conduït, per exemple, a fer fora el PP del govern valencià després de 20 anys de corrupció i a aconseguir un govern que lluita pel benestar de tots els valencians i totes les valencianes.

D’un temps a aquesta part la ciutadania, i de forma molt rellevant el jovent, venim reclamant una major implicació en la presa de decisions, una major participació i una major transparència. És per això que després d’anys en què la classe política tradicional s’ha dedicat a robar-nos a mans plenes i a furtar-nos la possibilitat d’un futur digne, cada vegada pren més força la democràcia participativa, on les persones són el centre de l’acció política. Cada vegada som més els qui creiem que la democràcia no pot limitar-se a depositar un vot a l’urna cada 4 anys i que altres prenguen les decisions en funció dels seus interessos. Ara, nosaltres volem prendre decisions, volem dir la nostra i volem que se’ns tinga en compte.

En base a aquestes idees, creient que la democràcia real és una eina imprescindible d’empoderament i que és necessari combatre l’extremisme i la intolerància, des de Compromís s’impulsa un procés de Primàries mitjançant el qual tota la ciutadania té la possibilitat de decidir les llistes electorals. En definitiva, la gent té la possibilitat d’escollir qui seran els seus representants. Aquesta experiència, que ja es va posar en marxa en 2015, va tindre uns resultats increïbles i va ser el procés participatiu d’aquest tipus amb més participació de tot el País Valencià. Per això, davant de les properes eleccions municipals, autonòmiques i europees es torna a donar la veu a la ciutadania. Amb les Primàries de Compromís, obertes a totes i tots, tenim l’oportunitat de decidir quins projectes i quines idees es defensaran als ajuntaments, a les Corts i al Parlament Europeu, amb uns representants polítics que es deguen només a les persones. Ara tenim la nostra veu, el nostre vot, la nostra forç

Samuel Medina
Membre Executiva Joves Compromís Alcoi