Prec (Octubre-2015) Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

El 27 de desembre de 2013 el Ple de l’Ajuntament d’Alcoi va aprovar de manera urgent el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. I es va aprovar de manera urgent per no perdre la subvenció que atorga el Govern de l’Estat per a transport públic urbà perquè era un requisit imprescindible.

Ja vam dir en aquell Ple i així ho reflecteixen les actes, que Compromís votàvem a favor del Pla com un acte de responsabilitat per a que no es perdera la subvenció del transport públic. També manifestàvem que no ens agradava la via d’urgència i en plenes festes de Nadal, perquè se’ns havia llevat l’oportunitat de fer aportacions o esmenes.

Va haver un compromís verbal per part de l’alcalde que el Pla de Mobilitat es revisaria abans d’aprovar definitivament el PGOU perquè el PGOU podria aportar novetats que modificarien el Pla de Mobilitat necessàriament.

En tot este temps hi ha dos ponts nous: El de Paco Aura i el del Camí Vell de Batoi, un en previsió: el de Serelles, una previsió de canvis en el carrer Entença, la rotonda de l’entrada nord, el pont de Sant Jordi, la resolució definitiva del contracte del Bulevard, les noves zones industrials en estudi, etc…

Per altra banda està anunciant-se un nou accés al Polígon Santiago Payà i una pasarel·la anunciada per algun regidor del govern que no està massa clar d’on a on anirà (alguns vam entendre de la Zona Nord al Centre)

És per tot això que des del Grup Municipal de Compromís formulem els següents

PRECS

1.- Que s’inicie un procés de Revisió del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per a què en 6 mesos puga estar enllestida la seua actualització.

2.- Que este procés de revisió compte amb un procés de reunions i de participació de tots els agents socials amb implicació (associacions de veïns, conductors d’autobús, ciclistes, taxistes, agències de transport, col·lectius de discapacitats) i també professionals municipals implicats (com l’enginyer municipal de Camins i els elaboradors del Pla vigent).

Arxivat en:

Els comentaris estan tancats.