David Abad: “La primera proposta que fem per al pressupost de 2016 és que s’elabore de manera col•laborativa”

El portaveu de Compromís informa que han rebut ja, des de la nova Regidora d’Hisenda, la petició de propostes de Compromís per al pressupost de 2016. Però Abad indica que “si realment es vol demanar participació a l’oposició en l’elaboració del pressupost 2016 cal canviar el mètode.”
David Abad recorda que en el pressupost de 2014 de l’Ajuntament van presentar 8 propostes d’esmenes de les quals 2 anys després i a pesar d’estar aprovades pel govern, sols 2 s’han dut a terme.
Abad explica que, fins ara, la metodologia ha sigut:
1.- El govern demana propostes a l’oposició.
2.- El govern accepta o no eixes propostes.
3.- El govern presenta el seu pressupost incloent (o no) les propostes de l’oposició.
4.- Es vota eixe pressupost tancat en el Ple.

“Amb este sistema de treball sempre és el govern el que decideix, i acaba presentant un pressupost tancat. Perquè l’oposició no sabem fins el dia del Ple quines són les propostes del govern, i per tant només podem opinar ja amb la globalitat del pressupost. A l’oposició ens donen la possibilitat de les molles, no del pa”, explica Abad.

Per això des de Compromís proposen, que “ja que enguany sembla que el procés comença abans, dóna temps a establir un procés de treball col•laboratiu on els 5 grups de la corporació treballem sobre el mateix document des del primer moment. Les noves tecnologies presten moltes ferramentes per a això. D’eixa manera seria realment un pressupost participat”

Acaba les seues declaracions el regidor de Compromís “eixa és la nostra primera proposta per ara al pressupost de 2016, que siga elaborat de manera col•laborativa”.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *