David Abad: “El debat sobre els nous polígons industrials ha de motivar la ciutat i no paralitzar-la”‏

El Regidor i Portaveu de Compromís a Alcoi, David Abad, ha presentat dos propostes al pressupost Consell Econòmic i Social per a que es tracten en la pròxima comissió de treball. En el pressupost municipal de 2016 aquesta partida és de 100.000 €.
El Regidor de Compromís manifesta la voluntat de resoldre definitivament la problemàtica de les possibles ubicacions de noves zones industrials al terme municipal. “L’objectiu és que, d’una vegada per sempre, deixe d’utilitzar-se l’espai industrial com a arma partidista o demagògica.”
Des de Compromís Alcoi sol•liciten la realització d’un estudi tutelat pel C.E.S. amb la finalitat de poder dotar d’una ferramenta útil, de futur i sobre tot consensuada on es detalle exhaustiva i detalladament de les diferents zones aptes i les zones no aptes per a la ubicació de noves zones industrials. “En el document inicial del PGOU ens trobem que, per exemple, dins del terme municipal tenim Zones Aptes Orientatives incloses en el PIRCV (Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana) per posar abocadors de brossa o per posar instal•lacions de recuperació de residus i caldria tindre clar si totes eixes zones són aptes o no aptes de veritat per a eixe ús o per a l’ús industrial”.
Abad manifesta que és coneixedor dels diferents esforços realitzats per les administracions local i autonòmica i les més recents d’àmbit supramunicipal en un intent de dotar a la nostra ciutat d’espais industrials adaptats a les necessitats del segle XXI, precisament per això pensa que cal fer-ho de manera definitiva.
Per altra banda, el Portaveu de Compromís manifesta que “dintre de la nostra política d’eficiència energètica i utilització d’energies alternatives, hem presentat una segona proposta al C.E.S. on plantegem la possibilitat d’aprofitar les infraestructures existents de conduccions d’aigua potable per produir energia elèctrica mitjançant picoturbines i microturbines”
Explica Abad que donada l’orografia de la nostra ciutat, on hi ha forts desnivells, tenim la possibilitat d’incorporar aquest sistema, ja que per al seu funcionament es necessita molt poca altura entre l’entrada i l’eixida, 2 metres i el cabdal necessari varia en funció de la potència que volem generar, es poden aconseguir potencies fins a 100kW.
Finalitza el Portaveu recordant que “la possibilitat que ens ofereix aquesta implantació ens dóna la possibilitat de generar una nova eixida econòmica a la ciutat generant llocs de treball en el disseny, construcció, instal•lació i posteriors manteniments, be mitjançant escoles tallers o la creació de noves empreses tecnològiques que després podran exportar a altres ciutats la seua experiència i coneixements.”

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *