Logo Alcoi net-01

——————————————————————————————————————————————–

COM ESTÀ LA SITUACIÓ A DIA DE HUI?

 

 • alcoi brutLa ciutat està molt bruta.

 

 • ·Estem en un moment històric per a l’economia de l’Ajuntament. El contracte de brossa i neteja viària fa anys que ha caducat (fins i tot les pròrrogues) i cal refer-lo.

 

 • denuncian-peligro-3Ens gastem el 35% del pressupost disponible, més de 7 milions d’euros, en la recollida de brossa i neteja de carrers i això condiciona totalment les inciatives de l’Ajuntament.

 

 • camion-basura-carga-lateral-89215-6370943El govern va proposar un nou contracte que mantenia el mateix model actual pensat per a què només opten multinacionals.

 

 • El nou contracte proposat està basat en camions molt grans i molt cars, i de càrrega lateral.

 

 

 

És el moment de fer-ho bé!

——————————————————————————————————————————————–

QUÈ PROPOSEM?

 

La nostra proposta aconseguirà: UN ALCOI + NET

 

Què plantegem?:

 

 EL CONTRACTE HA DE DURAR POC: 4+2 ANYS

 

 • La sindicatura de comptes diu que no hauria d’haver concessions sinó contractes de serveis d’una duració màxima de 4+2 anysAixí aconseguim que l’empresa s’esforce més en fer-ho bé.

 

 • En l’actualitat, FCC porta 15 anys en Alcoi. Altes concessions provoquen deixadesa en l’empresa concessionària que sap que ho faça bé o mal continuarà rebent els diners de la concessió sense assumir cap risc.

 

 S’HA DE PODER  CONTROLAR A L’EMPRESA

 

 • Cal una plataforma informàtica accessible a tots els alcoians i alcoianes per a saber en temps real, què està fent cada camió, on estan, quanta brossa han recollit…

 

 • La ciutadania ha de poder realitzar queixes quan detecte alguna irregularitat i cal un sistema que permeta que les queixes arriben a l’Ajuntament i les resolga l’empresa.

 

 HA D’HAVER POSSIBILITAT DE MILLORAR EL MODEL DE RECOLLIDA DE BROSSA

 

 • La tecnologia a dia de hui avança molt ràpidament i hem de poder canviar de mètode de recollida de brossa, si es considera que així es beneficiarà al municipi d’Alcoi.


 • Amb el model que es proposa, una gran inversió de diners es destinarà a grans camions informatitzats que arrepleguen la brossa ells sols i que sovint no caben per carrers estrets. Nosaltres proposem que els camions siguen més modestos i que amb eixos diners es contracten a més operaris.

 • Tirem a la brossa molts materials que encara poden tindre una vida útil en un altre sector (residus electrònics, mobles, olis, brossa orgànica…).

 

 • Les ciutats més netes com Oviedo, Brusel·les i Milà han implantat altres models de recollida  diferents a la càrrega lateral amb resultats positius.

 

 • Proposem que se separen els contractes de brossa i neteja viària.

——————————————————————————————————————————————–

QUI SÓN ELS RESPONSABLES?

 

sanus1Josep Sanus.  Alcalde d’alcoi des de l’any 1979 fins l’any 2000. Fou escollit alcalde mercè a un pacte amb el PCE.  En 1999 es fa el concurs de l’adjudicació de la neteja viària i la recollida de brossa, conjuntament, entrant en vigor en juny de 2000, amb una duració de 10 anys i dos pròrroges, total 12 anys. El 25 de juliol de 2000 deixà l’Alcaldia després de privatitzar el servei de l’aigua amb els vots del PP en contra dels seus socis polítics. Va afavorir l’entrada del PP al govern local fent alcalde a Miguel Peralta.

 

sedano1Jordi Sedano,  Alcalde d’alcoi des de l’any 2003 fins l’any 2011. Entrà en política en 1999, per la seva amistat amb l’alcalde, Miguel Ignacio Peralta Viñes.  En el seu període es fan tres modificacions al contracte de la brossa. Caducant el contracte de la brossa en 2010 i una de les prorrogues en 2011, sense que faça res per traure a concurs la nova adjudicació.

 

ToniFrancés3Antonio Alfonso Francés. Alcalde des del 2011 fins el 2015. De família del PSOE, és alcalde d’Alcoi gràcies als vots del PSOE, EU i Compromís, aquest últim abandonà el govern davant les divergències i el tarannà autoritari de l’alcalde. Baix el mandat d’Antonio Francés caduca la segona prórroga en 2012, i des d’aquest moment el Servei de neteja viària i de recollida de brossa és irregular tal i com informen mensualment els serveis tècnics de l’Ajuntament.

koplo2Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. Multinacional española present a més de 20 països, ofereix serveis de construcció, energia i sanetjaments urbans, de residus i gestió de l’aigua. És la concessionària del servei de neteja viària, de recollida de residus urbans i de la gestió d’aigua a Alcoi. Present a l’IBEX35, és una de les empreses pitjor valorades per l’Observatori de Responsabilitat Social Corporativa, on detalla les més de 30 filials radicades en paraisos fiscals amb “fi d’elu·lusió o optimització fiscal” ja que FCC no detalla desglose d’activitats, o que el grup no manifesta un compromís exprés de no utilització de treball infantil. I en matèria de corrupció destaca que José María Mayor Oreja, president de FCC Construcción entre 2001 i 2013, va reconéixer en declaració davant del jutje donacions a partits polítics.