ImageEL BLOC DENUNCIA QUE NO HI HA CONTROL MUNICIPAL EN EL TRACTAMENT I TRASLLAT DELS RESIDUS DE L’ABOCADOR DE LA BENIATA

Paco Blay: “No se sap si està fent-se correctament el tractament mediambiental de l’abocador de la Beniata ni tampoc on van els camions a descarregar els residus”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, denuncia que els residus que estan emportant-se de l’abocador no autoritzat de la Beniata, al costat mateix de l’entrada d’Alcoi per la carretera d’Alacant i front a l’Institut P. Vitòria, no estan tenint cap control mediambiental per part de l’Ajuntament, ni tampoc se sap on van a parar.

El portaveu del BLOC recorda que fa molts anys que existeix eixe abocador i que, des de diverses instàncies, s’ha demanat la seua clausura, tant per raons mediambientals com paisatgístiques, ja que es troba en l’entrada més important d’Alcoi per la carretera d’Alacant.

Ara que per fi estan llevant la espectacular muntanya de residus, on sembla que hi ha de tot tipus (inclús contaminants), està fent-se sense control. Des del BLOC vam preguntar en la darrera Comissió Informativa tres coses: si se sabia on anaven a parar eixos enderrocs, si hi havia control mediambiental, tant en el lloc on s’ha generat l’abocador com el lloc on es deixen, i si hi havia algun informe tècnic que avalara el que estava fent-se. En els tres casos la resposta va ser negativa”.

El regidor del BLOC informa que en la resposta del govern municipal es va dir que es feia una tria de dos tipus de residus, sense més especificacions -ni, per tant, control municipal que assegure aquesta divisió-, i que es pensava que no anaven a parar a cap lloc del terme municipal.

La qual cosa tampoc no es tranquilitza; al contrari; és molt més preocupant”, afirma Blay. El portaveu del BLOC considera que si no hi ha control en el lloc d’origen, el lloc on puguen dipositar-se els residus pot rebre elements contaminants per falta de control, siga on siga. Per això, “exigim al govern municipal més rigor en aquest tema i que no es desentenga, com ha fet durant massa anys amb l’esmentat abocador, i sembla que està fent també ara, inhibint-se del que seria la seua obligació i responsabilitat. Açò mostra la deficient política mediambiental del PP, per molt que afirmen que practiquen polítiques de sostenibilitat, i per això ens preguntem: ¿com ha de controlar el govern del PP la contaminació del possible futur polígon de la Canal, com afirma que farà, si no és capaç de -o no vol, pel que es veu- controlar una cosa més senzilla, com és un abocador no autoritzat dins del poble?”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.