ImageLA FALTA DE PLACES A LES ESCOLES INFANTILS MUNICIPALS NO ES POT SUBSANAR AMB UN AUGMENT DE LES RÀTIOS, SINÓ AMB LA CONSTRUCCIÓ DE NOVES ESCOLES INFANTILS

Rosanna Valls: “Augmentar la ràtio de les Escoles Infantils acabarà fent que baixe la qualitat”.

Si en qualsevol etapa educativa un augment de ràtio comporta que la qualitat de l’educació minve, hem de tenir present que a les escoles infantils municipals el tema és més complex perquè les xiquetes i els xiquets de 0 a 3 anys, a més de rebre una educació de qualitat, dinen, fan la migdiada i berenen. A més, la majoria, llevat d’alguns més majors de les classes de dos anys, porten bolquers. És per tot açò que augmentar les ràtios de les aules per no haver-hi suficients places públiques a Alcoi no ens sembla la solució més adient.

 

Tot i tenir en compte que la normativa actual de la Conselleria d’Educació —que no preveu temps del dinar ni de la migdiada— parla d’un màxim de 8 alumnes per a les classes de 0 anys, 13 per a les d’1 any i 20 per a les de 2 anys, les ràtios més raonables segons els experts són 6 alumnes en 0 anys, 11 en un any i 16 en 2 anys. I és amb aquesta ràtio com s’ha estat funcionant anys arrere a les escoles infantils municipals. És a partir d’un increment en la demanda quan es van augmentar les ràtios a 7, 12 i 18 respectivament.

 

Actualment la demanda de places a les escoles infantils municipals continua sent superior a l’oferta, i per tant des de la Regidoria d’Educació la solució que es proposa és tornar a augmentar la ràtio fins a situar-la en el màxim proposat per la Conselleria d’Educació, tot i saber que els espais de les escoletes no estan adaptats per a aquestes ràtios. També els treballadors i treballadores s’han oposat rotundament a aquesta mesura perquè consideren que no podran atendre l’alumnat com es mereix i perquè també saben que continuaran quedant-se en llista d’espera molts xiquets i xiquetes que no podran gaudir durant els primers anys de la seua vida de l’educació pública i de qualitat que els seus pares havien desitjat.

 

Rosanna Valls. Núm. 7 de la llista del BLOC