ImageELS REPRESENTANTS DEL BLOC NO VIATGEN A JAPÓ EN L’EXPEDICIÓ OFICIAL

Paco Blay: "Tampoc no vam anar als Estat Units. Pensem que els recursos municipals cal optimitzar-los i no gastar-los en expedicions excessivament nombroses, que al final paguen els ciutadans”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que els representants en l’Ajuntament de la seua formació no viatjaran a Japó en l’expedició oficial que portarà als representants de la Corporació i a membres de l’Associació de Sant Jordi al país d’Orient a mostrar una part de la Festa de Moros i Cristians.

El portaveu del BLOC ha explicat que des del seu grup municipal han considerat massa nombrós el grup municipal que es desplaçarà perquè genera una despesa excessiva per a les arques municipals, que no van sobrades de recursos –almenys així s’afirma des el govern del PP per a altres despeses–, i perquè al final serà en definitiva el poble d’Alcoi qui pagarà el viatge. “Els representants municipals hem de donar exemple d’austeritat i de rigor en les despeses públiques, i més en temps de crisi i d’augment de l’atur”.

 Des del BLOC consideren que caldria mirar amb més cura aquest tipus de despesa per tal d’optimitzar la seua rendibilitat econòmica, cultural i turística per a la ciutat, ja que per tal de promocionar la ciutat en l’exterior potser hi haja formes més eficaces en les quals gastar-se els molts diners que costarà a les arques públiques el viatge. Un viatge a Japó costa aproximadament entre 1.500 i 2.000 euros almenys per persona. “El fet de què el viatge estiga subvencionat en part, no li lleva força a l’argument, perquè són diners que ixen també de les arques públiques, procedents en darrer terme dels imposts i tributs i que paguen els ciutadans”.

El representant del BLOC es pregunta si, abans de prendre la decisió de viatjar al Japó, s’ha avaluat seriosament la repercussió econòmica, cultural i turística de l’expedició a Nova York de fa quasi dos anys, temps en principi suficient per veure i avaluar els seus efectes. Cal recordar que el viatge al Japó és molt més car que als Estats Units.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi

 

Fotografia: Roc Mompó.