El Govern regala un milió d’euros a la empresa concesionaria del Calderón

ImageEL BLOC CONSIDERA LA CONCESSIÓ DEL CALDERÓN UN NEGOCI REDÓ PER A L’EMPRESA: EL GOVERN DE SEDANO LI REGALA UN MILIÓ D’EUROS NET

Paco Blay: "L’empresa concessionària es troba en què el poble li ha pagat la construcció del teatre (però endeutant-se), li dona un milió d’euros a l’any per a què programe, la UTE es quedarà amb la recaptació del preu de les entrades i, finalment, cobrarà barbaritats als col·lectius locals per utilitzar les instal·lacions”

 

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha reiterat la seua oposició al negoci que el govern del PP ha muntat al voltant del teatre Calderon concedint i subvencionant a una empresa privada (una UTE), que tampoc no ofereix avantatges notables per al municipi, i a la qual li pagarà un milió d’euros anual. “En una època de crisi econòmica com la que estem patint, en comptes de preocupar-se per mesures de caràcter econòmic i d’impulsar sectors estratègics –que no està fent res-, el govern de Sedano es dedica a regalar  diners a empreses forasteres que no milloraran la cultura de la ciutat”.

El portaveu del BLOC considera vergonyosa la forma en què va a privatitzar-se la gestió cultural del teatre Calderon perquè el plantejament és estrictament mercantil, exclusivament  favorable a l’empresa concessionària i molt poc o gens per al municipi. “És a dir, el poble s’endeuta en més de mil milions de les antigues pessetes per a construir el teatre Calderon, i ara li regalarem a una empresa privada –que no ha posat un duro en la construcció- un milió d’euros l’any per a la seua programació, quantitat que mai s’ha gastat a Alcoi en cap anualitat; però les recaptacions de taquilla seran també per a l’empresa concessionària, i les entitats i col·lectius locals que vulguen utilitzar el teatre hauran de pagar 1800 euros si és sessió matinal, 3.500 si és una sola sessió però tot el dia, i 4.500 euros si és sessió doble. Negoci redó per a una empresa privada amb diners de tots els alcoians”.

Blay recorda que aquestes tarifes estan inclús per damunt de les que havia aprovat el govern de Sedano per a totes les sales d’Alcoi, la qual cosa farà molt difícil que entitats i col·lectius locals (de teatre, de dansa, de música, associacions de veïns, centres escolars, ames de casa, jubilats, GARA…), puguen fer-ne ús d’una sala/sales de les quals en són propietaris col·lectius i estan pagant en aquest moment per la via dels imposts. “Açò frenarà, segur, les actuacions i la creativitat dels nostres col·lectius, que necessiten més de recolzaments que d’entrebancs. Animem a tots els perjudicats a queixar-se i exigir a l’Ajuntament una rectificació tant dels dies disponibles gratuïts com de les excessives tarifes”.

Front a aquest panorama de privatització de la gestió cultural en un edifici que ha costat mots diners al municipi, és evident que els alcoians no trauen cap benefici; al contrari, tot s’encareix (entrades, sales, manteniment…) i es dificulta l’accés universal a la cultura, dret reconegut en la Constitució, que en l’art. 44 especifica clarament que el poders públics promouran i tutelaran l’accés a la cultura. “Al revés del que està ocorrent en Alcoi. L’únic beneficiat d’aquest sistema és una empresa amb clares i evidents vinculacions al PP: de fet, el seu futur director ha estat regidor del PP en Altea. I el pressupost o subvenció que li assignen al Calderón és més del doble del pressupost de Cultura dels darrers anys, en un any de contenció de la despesa –segons el govern municipal– i per això havien baixat moltes partides (de promoció econòmica i de serveis, posem per cas)”.

Per altre costat, el regidor del BLOC observa que en l’estudi de viabilitat econòmica que proposa la UTE per a la Gestió del Calderon, solament les despeses de personal previstes munten quasi la meitat de la dotació anual (471.000 euros), xifra clarament inflada perquè solament per al manteniment tècnic de les instal·lacions hi ha prevista una despesa de 354.000, quan no farà tanta falta tant de tècnic amb dedicació exclusiva, ja que el teatre estarà molts dies tancat. “Si comparem les facturacions de La mateixa empresa concessionària a altres complexos o empreses, els números d’Alcoi són escandalosos i estan realment inflats”.

TASQUES DE MANTENIMENT INTEGRAL

PRES. ANUAL (EUROS)

TEATRE CALDERON

354.469

COMPLEX HOTELER BENIDORM (INTEGRAL) [465 habitacions, 11 restaurants, vàries piscines, 2 camps de golf, gran centre de convencions, 250 empleats,…]

 

349.537

CENTRE COMERCIAL AREA METROPOLITANA VALÈNCIA

156.935

CINES D’UN CENTRE COMERCIAL AREA MET. VALENCIA

34.282

 

“Per contrast, entre les millores que proposa l’empresa en la seua programació figuren uns encontres de corals, bandes, grups de dansa… per als quals preveu una inversió de entre 3.000 i 9.000 euros per a cadascuna -50.000 per a tot plegat-, quantitats ridícules si pensem que solament la Mostra de Teatre que cada any organitza l’Ajuntament té un pressupost superior als 200.000 euros. La conclusió és clara:  els presuspots per als nous gestors –amb els diners dels alcoians- són molt generosos, i els dedicats a la promoció de la cultura a Alcoi són senzillament ínfimes”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *