ImageEL BLOC LAMENTA QUE EL GOVERN DE SEDANO NO RECOLZE QUE ALCOI ENTRE A LA XARXA DE CIUTATS RAMON LLULL

En el passat Ple de novembre de l'Ajuntament d'Alcoi, el BLOC vam presentar un prec perquè l’Ajuntament sol·licitara entrar en la Xarxa de Ciutats Ramon Llull.

Des del BLOC lamentem que el govern de Sedano no l’acceptara.

Us adjuntem la proposta que vam fer al Ple, per si és del vostre interés conéixer tots els termes proposats.

El passat mes de març es va constituir la Fundació Ramon Llull amb l'objectiu de treballar per a la projecció a l’exterior de les nostres llengua i cultura, expressades en les seues diferents modalitats. Ja compta amb la presència dels governs d'Andorra, de Catalunya i de les Illes Balears. A la propera reunió del Patronat de la Fundació, prevista per al mes de gener, també hi participaran com a membres de ple dret el Consell General dels Pirineus Orientals, la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull i l'Ajuntament italià de l'Alguer.

Precisament la xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull s’ha constituït, inicialment, pel municipis de Morella, de Gandia, de Sueca i de Vinaròs; i queda, però, oberta a unes altres ciutats. Alcoi hauria de formar-ne part, per la seua tradició cultural, per la seua història, i per la gran quantitat d’escriptors en la nostra llengua que hem tingut i tenim actualment, ja que veurien així reforçades les seus possibilitats de projecció exterior, més enllà de les nostres fronteres, en universitats, instituts, col·legis i col·lectius diversos, que és en definitiva un dels objectius fonamentals de la Fundació Ramon Llull.

Segons els estatuts de la Fundació, poden ser-ne patrons designats els representants de les associacions que agrupen ajuntaments dels territoris lingüístics comuns, sempre que aquestes corporacions municipals no estiguen representades per organismes polítics de rang superior. Per tant, si en un futur la Generalitat Valenciana s'incorporara a la Fundació, la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull deixaria de ser-ne patró.

És per tot el que s’ha exposat que el Grup Polític Municipal del Bloc Nacionalista Valencià a l’Ajuntament d’Alcoi presenta al Govern Municipal el següent

PREC

Que la ciutat d’Alcoi s’incorpore a la xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull, per tal de promocionar per l’exterior la nostra llengua i la nostra cultura compartida, en les seues diferents modalitats, amb la gran majoria de territoris de l’antiga Corona d’Aragó.

Rafel Carbonell i Armero. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.