El BLOC-COMPROMÍS aposta per una nova residència pública per a la tercera edat en les Aules Verdes

Rafa Carbonell: “Hauria d’haver més places públiques a Alcoi, ja que la majoria dels jubilats alcoians són antics treballadors i la seua pensió no els permet pagar-se una plaça privada. El lloc de les Aules Verdes reuneix bones condicions”

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor del BLOC i candidat a l’alcaldia d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha manifestat la seua preocupació perquè la creació de noves places de residència per la tercera edat està cada vegada més en mans privades i l’administració pública no fa res per corregir aquest desequilibri. “La majoria de les pensions d’alcoians majors són baixes perquè són d’antics treballadors i calen, per tant, més places públiques, ja que les privades tenen preus prohibitius per a la majoria”.

El regidor del BLOC recorda que en aquest moments hi ha a Alcoi més d’un 18 % de persones majors de 65 anys, i en cinc anys s’arribarà al 25 %, amb la conseqüent complicació en la degradació de la seua salut en molts d’ells que els fan cada vegada més dependents (dificultats motrius, demències senils, etc.). “Encara que el millor és que visquen a casa, o en la família, cada vegada en són més els que viuen sols o necessiten algun tipus d’ajut; i la societat està obligada a no abandonar-los, especialment als més desafavorits. Tenen almenys el dret moral a ser ateses com cal”. 

El regidor del BLOC lamenta que aquesta necessitat siga resolta quasi exclusivament per la iniciativa privada, legítima per descomptat, però que lògicament té com a objectius prioritaris no tant el servei com el guany econòmic. “I és lamentable la total passivitat del govern municipal del PP que deixa fer, però ell no en fa res per iniciativa pròpia per tal de protegir els drets dels més febles i desemparats”.

“Per això seguim pensant, afirma Carbonell, que un lloc idoni per a la creació d’una nova residència per a la tercera edat és el lloc que actualment ocupen les Aules Verdes de l’antic Col·legi Miguel Hernández: pensem que està pla –per allò de les dificultats motrius-, esta assolellat, prop de l’Hospital per a casos d’emergència, i n’hi ha espai suficient per a fer una magnífica residència, amb saló d’actes, jardí, i ben comunicat des de tots els punts de vista. Convertir aquest solar en una zona d’edificis residencials, seria perdre una oportunitat magnífica per a disposar en els propers anys d’un espai dotacional per a places públiques de la tercera edat”.

 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC-COMPROMÍS a l’Alcaldia d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *