Anna Climent i Montllor: “Posats a signar un nou contracte amb l’empresa, paga la pena fer-ne un de nou en el qual l’empresa cobre el servei que realitza, però que  els bitllets vagen a les arques municipals” 

La regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Anna Climent, ha informat que proposaran al govern un nou model econòmic de contracte per al servei municipal d’autobusos. “Posats a modificar les condicions vigents, pagaria la pena estudiar un contracte semblant al que l’Ajuntament té per al Teatre Calderón: pagar-li a l’empresa concessionària –Subús en aquest cas– la despesa del servei (tant per quilòmetre, posem per cas, i valorat de mutu acord), i que la recaptació dels bitllets anara directament a les arques municipals”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací 

Segons la regidora,  aquest sistema no és cap novetat, ja que existeix en algun municipi proper i Alcoi mateix el té introduït en el transport universitari, en el qual l’empresa concessionària rep la quantitat contractada pel servei, però els bitllets els ven i els recapta l’Ajuntament. “Pensem que aquest sistema de concessió del servei seria molt més net i transparent, en tots els sentits”.

Des de Compromís lamenten que el govern, malgrat anunciar que aviat es posarà en pràctica el nou servei, encara no haja convocat una reunió de treball amb tots els grups polítics i tècnics sobre la remodelació del autobús per tal d’enllestir tant una fòrmula contractual nova, clara i de futur per al municipi, com una remodelació de les línies –i les seus conseqüències laborals– el més consensuat possible, escoltant totes les possibles propostes que puguen formular-se, per tal d’analitzar-les amb calma i decidir, entre tots,  la millor solució possible.

Climent conclou: “Per exemple, tot i considerar raonable en línies generals la proposta de la UPV, pensem que es pot millorar el traçat d’algunes línies. Però és un problema suficientment important com per a què s’intente resoldre en una reunió de treball, i no ser una decisió unilateral del regidor corresponent”.

Anna Climent i Montllor, Regidora del Grup Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi