Compromís no vol deixar de nou Alcoi en mans de l’empresa de transport urbà‏

David Abad: “És necessari revisar la part econòmica del contracte del transport urbà. L’acord econòmic amb TUASA ha de corregir el caos que va deixar el PP.” 

El portaveu i regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, després d’haver-se suspés el Ple en què el govern municipal pretenia aprovar la modificació del contracte de transport urbà, ha manifestat que l’assumpte s’ha deixat damunt la taula perquè no hi ha hagut acord entre els distints grups polítics. Compromís, per tal de desblocar el tema i poder arribar a un acord, ha proposat una reunió de tots els grups polítics a primera hora del dilluns, que el govern ha acceptat.

 Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

David Abad recorda que: ” La postura de Compromís ha estat sempre la mateixa, és a dir que en principi la proposta de les línies que fa la UPV és raonable, però que cal revisar exhaustivament el contracte i tancar-ne molt bé tots els detalls —i això és el que li vam expressar ja en el mes d’agost al regidor de Mobilitat. Han passat mesos i ara és quan el govern té pressa: ens passa tota la documentació perquè s’aprove en el Ple a última hora i els informes tècnics no són clarament favorables.”

Segons Abad: “Des de Compromís entenem que el canvi dels itineraris de bus és un tema que afecta tota la ciutat i que caldria haver-se treballat i debatut al si del Consell Social, on tots els sectors estan representats. Però s’ha demostrat que el govern municipal no ha treballat amb el temps i la rigorositat que pertocava. En resum, que no ha tingut la voluntat de donar participació ni ha fet els deures a l’hora”.

El regidor afig que: “Si en cap moment no hi ha hagut consens, ni intencions de buscar-lo, el govern podia pensar que un assumpte tan complex no hi ha prou a debatre’l a última hora, minuts abans del Ple. En cap moment ni el regidor de Mobilitat ni el govern han debatut cap altra proposta o alternativa de les que s’han presentat”.

Abad conclou que: “Compromís ha demostrat que té voluntat que s’arribe a un consens en aquest tema tan important per al municipi i els milers d’usuaris. No pot ocórrer el mateix que en 2009, que el PP va aprovar unilateralment un  nou contracte, malgrat el vot negatiu dels tres partits de l’oposició d’aleshores: PSOE, BLOC i EU. L’actitud i reacció del govern actual, dient mentides o mitges veritats, ni facilita les coses per poder arribar a acords ni crea el clima més favorable per al consens”.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *