Compromís porta la Participació Ciutadana real i efectiva al Congrés dels Diputats‏

David Abad: “Una volta més, Compromís fa un referèndum per a decidir el posicionament de la coalició sobre el Projecte de Llei del Sector Elèctric. I amb això obrim el debat de les energies renovables.”

Des de Compromís ha posat en marxa una iniciativa democràtica directa al Congrés dels Diputats. Es tracta que els ciutadans decidisquen el vot de Joan Baldoví —diputat al Congrés per aquesta formació—respecte al Projecte de Llei del Sector Elèctric. Recordem que demà, 31 d’octubre, es discutirà aquesta Llei al Congrés.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Segons el portaveu de Compromís: “El passat 12 de setembre, Compromís, Equo i Agora Voting van posar en marxa la primera iniciativa de democràcia directa al Congrés dels Diputats, concretament amb la Llei de Transparència. I ara repetim l’experiència en un tema vital per a la nostra economia, les persones i el planeta”. Sobre la reforma d’aquesta llei Compromís a Alcoi va presentar una moció en el Ple de setembre que va ser aprovada per majoria absoluta, amb els únics vots en contra del PP.

El Projecte de Llei del Sistema Elèctric s’emmarca en l’anomenada reforma energètica del govern i és l’enèsima volta que es fa un canvi per a regular el sector elèctric. Ara aquesta reforma la presenta el govern central per tràmit d’urgència.

Abad remarca que: “No és concebible que un tema que afecta profundament els consumidors, les administracions públiques i els sectors econòmics —això és, a tots— no ofereix cap garantia de participació, informació i transparència en tot el procés que ens afecta a tots. Està clar que una volta més el PP tira endavant una reforma d’esquenes als sectors afectats, tot impedint la seua participació efectiva i el treball dels organismes controladors”.

El Projecte de Llei del Sector Elèctric que ha presentat el govern aprofita per a mantenir vigent un model energètic caduc, car i insostenible i perpetuar els errors anteriors. Una llei que no permet que els preus reflectisquen els costos reals ni adaptar-se als canvis tecnològics, i que damunt culpa dels desequilibris entre ingressos i costos del sistema a les energies renovables. Tota una perversitat —puntualitza el regidor.

Es recorda que Compromís té una web disponible (https://congrestransparent.com) on hi ha informació sobre la Llei que es discutirà demà dijous al Congrés dels Diputats i que els ciutadans poden decidir el sentit del vot de Baldoví a través de quatre preguntes. El termini per a fer-ho finalitza hui a les 23.59 h.

David Abad conclou que: “Des de Compromís entenem que els ciutadans tenen dret a decidir amb el seu vot en temes que els afecten de ple. I en aquest sentit estem donant passos importants cap a una democràcia més participativa, en la qual no ens limitem a votar cada quatre anys”.

 

David Abad, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *