David Abad: “Volem que el contracte de l’autobús s’aprove amb totes les garanties”

En l’últim Ple de l’Ajuntament d’Alcoi Compromís va aconseguir que es tingueren en compte les seues propostes i que finalment prosperaren.

La gestió del complex esportiu és el primer assumpte que s’hi va tractar. Tot i que la proposta del govern municipal de rescatar el servei i passar-lo a gestió directa sense més, no ens acabava de convéncer perquè considerem que calia fixar un període de prova a fi de valorar-ne la viabilitat.”—manifesta el portaveu de Compromís.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Aquesta formació considera que cal assegurar que el complex done un servei permanent i no podem arriscar-nos que l’Ajuntament no puga mantenir-lo. Perquè en aquest cas s’haurien de buscar altres fórmules. Hi ha, per exemple, models mixtos entre l’empresa privada i Ajuntament que sembla que estan funcionant bé, com el del Teatre Calderón.

David Abad assegura que: “El contracte de l’autobús és un dels temes estrella de la legislatura i sembla que el govern encara no s’ho acaba de creure. Fa un any no es va poder aprovar el contracte, es van fer diverses reunions de treball per proposar-hi modificacions i noves aportacions, però des de juliol no s’ha fet res. Hem estat mig any esperant.

 

En el nou contracte hi havia encara molts aspectes a millorar, i per això Compromís va presentar propostes en abril, que ara hem tornat a presentar en el Ple en forma d’esmenes perquè no n’havíem obtingut cap resposta. Sobre aquestes esmenes no es va pronunciar el govern perquè va assegurar que necessitava diversos informes tècnics. Així les coses, era lògic que no s’aprovara mentre no estiga degudament informat pels tècnics.”

 

Ara, a més, hem demanat un altre informe jurídic perquè la Llei de Pressupostos de 2014 de l’Estat en la seua Disposició Addicional 88 va marcar que no es podia utilitzar l’IPC com a índex per la revisió de preus en els contractes públics. Tenim dubtes de si és d’aplicació al contracte de l’autobús, i pensem que és més responsable tindre un informe jurídic que ho avale.”

Abad insisteix en l’urgència de disposar dels informes per tal que la reforma s’aprove encara enguany.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *