Compromís presenta una moció en defensa del corredor mediterrani

Paco Blay: “Després de les polítiques dubitatives i miops dels governs del PP i del PSOE, per fi Europa dona la raó als que porten anys defensant la necessitat d’una xarxa ferroviària que vaja d’Algesires a Estocolm passant pel Mediterrani” 

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que el seu grup presentarà una moció al Ple en defensa del corredor mediterrani, tant important per al desenvolupament s’aquesta zona, la més activa de l’estat espanyol i la que més exporta del conjunt de l’economia nacional. “Aquesta ha estat la conclusió més important de les darreres Jornades sobre l’eix mediterrani organitzades per l’Institut Ignasi Villalonga”.

Segons el regidor, “la política d’Infraestructures del Ministeri de Foment és un insult contra els valencians i valencianes, igual que la d’inversions i la de finançament autonòmic. Podríem dir que estan literalment desmantellant-nos, i aquestes polítiques malauradament tenen greus conseqüències econòmiques”.

Cal tenir en compte els molts anys que el col·lectiu FERRMED està lluitant per aquest corredor que connectaria la façana mediterrània amb el centre d’Europa, no acaben de decidir les autoritats espanyoles a apostar decididament pel corredor i han estat fins ara donant evassives al tema. “A més tindria efectes multiplicadors al potenciar àrees industrials al voltant de les zones portuàries”.

Blay recorda que el País Valencià ha passat de ser la segona comunitat autònoma exportadora després de Catalunya, a ser la quarta, darrere d’Euskadi i Andalusia. L’eix mediterrani suporta, encara així, en unes condicions de marginació programada, el 50% de les exportacions de l’Estat Espanyol, el 44,43% del PIB i el 47,21% de la indústria manufacturera de l’Estat. D’aquestes xifres hem d’assenyalar que Andalusia supera el País Valencià en tots els índex, llevat de l’industrial, amb la qual cosa és un seriós indicador, directament relacionat amb el desenvolupament de les infrastructures que pot veure’s també afectat si no es prioritza el Corredor.

Si no hi havia prou amb això, no solament no executen les obres que estan ja licitades i adjudicades, sinó que també intenten allargar el procés exigint a les concessionàries dels ports del mediterrani la seua participació en el finançament pel seu cost elevat, mentre inclouen en el Pla Junkers de la UE el corredor central i dediquen recursos pressupost darrere pressupost a la connexió amb alta velocitat de Madrid amb Galícia, amb Valladolid etc., quan no té cap sentit.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *