Compromís ha proposat que desaparega la zona blava en els aparcaments d’Alcoi. Després d’haver demanat durant molts anys els carnets de residents, per a què els veïns i veïnes paguen menys per aparcar al seu carrer i no haver-se concedit mai, ara Compromís va un pas més enllà demanant la desaparició total.

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi David Abad afirma que, “l’únic sentit que té posar zones blaves a les ciutats és fomentar la rotació dels vehicles als aparcaments del carrer, però tots sabem que eixa rotació no es produeix perquè al final els usuaris no mouen el cotxe i el que fan és tornar a pagar.” Amb eixa mesura, segons el Portaveu de Compromís, l’única cosa que s’aconsegueix és perjudicar als veïns de la zona i als que hi treballen. I el veïnat i treballadors del centre d’Alcoi es veuen molt afectats.

“Un Ajuntament que llueix del seu superàvit no es pot permetre el luxe de fer pagar als veïns per aparcar al carrer. Si a tot això afegim que la recaptació se l’endú en un 74% l’empresa concessionària, encara pitjor”, insisteix Abad, que indica que en 2014 l’Ajuntament ha ingressat només 75 mil € per la zona blava i l’empresa vora 215mil. “Amb eixos números ens podem permetre fer desparéixer la zona blava d’Alcoi.”