Màrius Ivorra, regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament, ha declarat que «cada vegada queda més clar que la voluntat de diàleg i d’acords del PSOE és un parany per obtenir els seus interessos partidistes».

Segons Ivorra «Esta setmana hem tornat a comprovar el que portem denunciant des de fa temps i que al llarg dels anys de govern de Toni Francés s’han fet palés. El PSOE sols pacta amb l’oposició, per guanyar temps i continuar governant sols, unes mesures/propostes que no tenen intenció de complir».

Un clar eixample el tenim amb la creació de l’empresa pública, projecte al qual ens han fet renunciar. Ara sabem que l’Ajuntament va rebre el dia 16 de setembre la comunicació del Ministeri on informava de l’incompliment de la regla de despeses i per tant, la impossibilitat de creació de cap tipus d’empresa pública. Açò va ser 10 dies abans de realitzar la primera reunió amb els partits polítics per a la creació de l’empresa publica». El portaveu explica « Si la voluntat dels socialistes era la creació de l’empresa pública per què van tardar quasi 10 mesos en fer la primera reunió? I a més a més, per què se’ns va ocultar a la reunió que ja tenien la informació del Ministeri on prohibien el posar en marxa l’empresa pública? I si és certa la seua voluntat, per què ara han decidit dissoldre la comissió que deuria treballar i avançar aspectes jurídics i legals per crear l’empresa pública en un futur»

Cal recordar que la creació de l’empresa publica va ser una de les mesures que el partit Guanyar va acordar amb el govern socialista per a assegurar-se el seu vot favorable al pressupost 2017 i que ja en aquell moment, molts érem conscients de la seua impossibilitat de dur a terme per l’incompliment de la regla de despeses i la llei d’estabilitat pressupostària.

Per al regidor este comportament no sols ha estat amb l’empresa pública «gran part de les mesures que vam presentar per al pressupost de 2015, 2016 i 2017 han estat incomplides»

Així doncs estem davant d’una maniobra d’engany als partits, però el que ens sembla més preocupant és l’engany cap a la ciutadania per part de l’equip de govern.

Màrius Ivorra

Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi