16 / novembre / 2011

Ofereixen la celebració del Concert


Una empresa relacionada amb el món de l’espectacle (Parrot Music S.L.) ofereix a l’Ajuntament d’Alcoi la celebració d’un dels concerts de Serrat i Sabina a la ciutat. Es valora positivament per la coincidència en la celebració de “l’any Ovidi” i la Regidora de Cultura fa una carta de sol·licitut de reserva de dia indicant les contraprestacions econòmiques estipulades per l’empresa.

Parrot Music S.L. és una de les productores més importants de la província d’Alacant. A Alcoi ha treballat habitualment, durant molts anys, en la programació cultural del Teatre Calderon i del propi Ajuntament.

Document de reserva amb Parrot

 
23 / gener / 2012

Signatura de la reserva amb l’empresa que té l’exclusivitat del concert


Com a contestació a la petició de reserva de dia per demanar el concert, es posa en contacte amb la Regidora de Cultura l’empresa Gos-Hot CB. que és la que finalment té l’exclusivitat de la Gira “Dos pájaros contraatacan” en la província d’Alacant.

Es renegocia amb l’empresa i se signa un pre-acord amb l’empresa que realment és promotora del concert.  Les condicions, en este cas són que si no s’arribara a les 7.000 entrades venudes, l’Ajuntament hauria de pagar 10 € per cada entrada de la diferència.

Signatura de reserva Gos-Hot

 

21 / febrer / 2012

Comença la venda d’entrades


Les entrades es posen a la venda a Alcoi el 21 de febrer al Centre Comercial Alzamora i la Info Tourist, com a deferència de l’organització al públic alcoià, i a partir del 24 de febrer a tots els altres canals de venda, internet i altres localitats.

 

 1 / abril / 2012

Campanya promocional d’Alcoi arran el concert


L’empresa promotora es reuneix durant el mes d’abril amb la Regidora de Cultura, i li explica el bon ritme de venda d’entrades i quina és la campanya publicitària que està fent-se pel concert. La Regidora pregunta per la possibilitat d’incloure publicitat d’Alcoi en els cartells promocionals del concert, perquè  valora positivament l’alcanç de la promoció a les comarques del sud d’Alacant, i províncies limítrofs.

És una manera, dins del projecte que tenia la Regidoria per a la legislatura, de potenciar Alcoi com a referent cultural. L’Ajuntament assumiria una part del cost de la campanya i, a canvi, hi haurà espais publicitaris on el concert ocuparà una part i la resta serà de promoció de la ciutat. Es demanen fotos i informació, que s’aporten des de la Regidoria de Turisme.

 

22 / abril / 2012

Comença la campanya de promoció


03-IMG-20121122-WA0000
4 / juny / 2012

Signatura del contracte del concert


Es signa el contracte amb l’empresa promotora del concert. Vist el bon ritme de venda, desapareix ací la clàusula dels 10 € que s’haurien de pagar si no s’arribaven a vendre un número determinat d’entrades. I es posa de manifest que s’anul·len tots els acords previs. La empresa, doncs, es fa càrrec de les entrades i és responsabilitat seua.

Signatura del contracte del concert

 

 11 / juny / 2012

Emissió de la factura per la campanya de promoció


L’empresa promotora del concert, partint de l’acord verbal anterior, emiteix la factura de 21.063 € per la campanya publicitària de la ciutat, que se suma a la campanya del concert, valorada, segons l’empresa en uns 40.000 € i que sí que ha assumit l’empresa.

 

22 / juny / 2012

Nota de premsa sobre la campanya de promoció


Des del Gabinet de premsa del Govern d’Alcoi s’emet una nota de premsa anunciant la campanya publicitària. Es redacta en nom de Promoció Econòmica i Turisme.

En la nota es dóna a entendre que la campanya publicitària completa també és sense cost. Aquesta nota de premsa va eixir als mitjans sense haver-la revisat prèviament.

Nota premsa promoció concert

 

29 / juny / 2012

Expedient del contracte menor de la campanya de promoció


Una vegada la factura arriba a les mans de la Regidoria, s’inicia l’expedient de contracte menor, necessari en estos casos.

Contracte menor de la campanya de promoció

 

1 / juliol / 2012

Concert de Serrat i Sabina


L’empresa organitzadora del concert comunica a la regidora, i aquesta als mitjans de comunicació, que l’assistència ha estat de prop de 8.000 persones.

Navegador-SS-01 Navegador-SS-02 Navegador-SS-03 Navegador-SS-04
Navegador-SS-05 Navegador-SS-06 Navegador-SS-07

A partir del minut 3:23

Vídeos del concert del web de J.Sabina:
http://www.joaquinsabina.net/2012/07/03/videos-sabina-y-serrat-alcoy-2012/

 

 15 / juliol / 2012

Correcció de la factura


Intervenció de l’Ajuntament demana a l’empresa promotora la correcció dels defectes de forma de la factura: no pot anar a nom d’una empresa que siga C.B. (perquè les administracions públiques no poden treballar amb Comunitats de Bens). Ha de ser una persona física.

 

 26 / juliol / 2012

Registre de la factura corregida


El dia 26 de juliol es registra a l’Ajuntament d’Alcoi la factura amb les correccions pertinents.

Factura promoció

 

2 / agost / 2012

Mes d’agost


Per costum i per operativitat no es tramita ni passa a Junta de Govern cap factura per a la seua aprovació durant el mes d’agost.

 

 7 / setembre / 2012

La factura passa per Junta de Govern


Dins del llistat de factures que s’aproven setmanalment en Junta de Govern, està inclosa la factura de la promoció cultural per la seua aprovació definitiva. EU-L’Entesa s’havia interessat per eixa factura els dies anteriors, i es va negar que se li donaren explicacions abans de la Junta, ja que la Regidora de Cultura no podia estar present.

En la Junta de Govern la factura queda damunt la taula.

 

 10 / setembre / 2012

Explicacions a la Reunió de Govern


A la Reunió de Govern (on acudeixen els 14 regidors del Govern) immediatament posterior es donen les explicacions que es demanen. S’assumeix un error de comunicació. Per una banda, que es podria haver informat d’una manera més clara i detallada sobre la campanya de promoció de la ciutat que s’havia dut a terme, tot aprofitant la celebració del concert. I per una altra, no haver revisat minuciosament la nota de premsa del 22 de juny.

De tota manera, és important remarcar que cap regidoria comunica, com a norma, a la resta de membres del Govern, totes les despeses i gestions habituals.

 

 14 / setembre / 2012

Aprovació de la factura


A la següent Junta de Govern (Alcalde i Tinents d’Alcalde dels tres partits) s’aprova la factura per unanimitat.

 

 30 / octubre / 2012

Vinculació dels no-adscrits


A través dels Regidors no-adscrits, en veu de Mario Santacreu, es vincula el concert de Serrat i Sabina amb una persona militant del BLOC, professional de la comunicació, que ha estat contractat tant per l’empresa organitzadora del concert de Serrat i Sabina com per l’empresa que gestiona la part tècnica del Teatre Calderón.

 

 30 / octubre / 2012

PSOE i EU especulen amb un Govern sense el BLOC a Alcoi


 

30 / octubre / 2012

L’Alcalde demana públicament explicacions


L’alcalde, sense haver demanat cap nova raó prèvia a la Regidora de Cultura, fa unes declaracions públiques en les que demana explicacions del cost d’eixa factura.

Enllaç a la notícia a Aramultimèdia

 

 7 / novembre / 2012

Acte públic d’explicació d’Anna Serrano


La Regidora de Cultura, davant les sospites i l’intent de vinculació del concert amb el Teatre Calderón, organitza un acte públic per donar les explicacions pertinents als mitjans de comunicació i a la ciutadania en general. S’aporten tots els documents a l’acte i no els consulta cap periodista ni cap ciutadà. Assisteixen a l’acte els representants de les empreses.

Comparecencia pública de Anna Serrano – pagina66

 

13 / novembre / 2012

Amenaces d’Antonio Francés


L’Alcalde Antonio Francés amenaça a destituir Anna Serrano. Es reuneixen Antonio Francés, Paco Agulló i Rafa Carbonell. EU parla de remodelació del govern, però sense fer cap proposta concreta, i el PSOE ja li ha retirat la confiança a Anna, i diu que no té volta arrere.

 

 15 / novembre / 2012

Antonio Francés destitueix Anna Serrano


A l’endemà de la vaga general, l’Alcalde Antonio Francés li retira a Anna Serrano les responsabilitats com a regidora de Cultura i Igualtat. Ha trencat unilateralment el pacte de govern.

 

 16 / novembre / 2012

El Grup Municipal del BLOC-Compromís se sent expulsat del Govern


Els regidors del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, juntament al seu personal eventual associat, renuncien a totes les seues delegacions dins el Govern Municipal. El PSOE ha trencat unilateralment el pacte de govern; a més, per dignitat: qualsevol altra opció seria reconéixer una culpabilitat que no és tal. El Grup Municipal vol fer palés que ningú no té cap interès a aferrar-se al càrrec a qualsevol preu. Es remarca la determinació d’aclarir-ho tot i seguir treballant des d’una oposició constructiva.

Rafa Carbonell explica la situación del Bloc tras el cese de Anna Serrano – página66

 

 20 / novembre / 2012

Roda de Premsa amb tota la documentació


Com que la premsa seguia insistint en determinats temes que no s’ajustaven a la veritat  Anna Serrano torna a fer una roda de premsa amb tota la documentació damunt la taula.

 

22 / novembre / 2012

Respostes a possibles dubtes i preguntes


1) Per què s’ha sabut ara que les entrades del Concert de Serrat i Sabina no van ser 7000?

La SGAE li dóna aquesta dada a l’Alcaldia. Però la responsable de les entrades és l’empresa promotora. La Regidoria de Cultura ha trasmés sempre les dades proporcionades per l’empresa. El contracte final no fa referència a cap obligació per part de l’Ajuntament sobre el nombre d’entrades venudes.

2) Quantes entrades gratuïtes o invitacions va rebre la Regidora de Cultura?

La Regidora de Cultura va rebre de l’empresa promotora 70 invitacions. 50 d’elles es van repartir als regidors i les altres 20 es van repartir per diversos compromisos: Ajuntament de Cocentaina i Muro, Guàrdia Civil, familiars d’Ovidi Montllor, etc.

3) Per què Pere Garcia, treballador de Gal·la Events i militant del BLOC, apareix en algun lloc com a “promotor” del concert de Serrat i Sabina?

Pere Garcia és professional de la comunicació i va estar contractat per Gos-Hot CB, l’empresa promotora del concert, per dur tota la vessant comunicativa. La promotora va subcontractar més de 30 empreses, entre les que està Gal·la Events. Lògicament, a ningú se li demana la seua afiliació política per contractar-lo, però tampoc per no fer-ho! De fet, per altra banda, per a l’Ajuntament d’Alcoi treballen moltes empreses, les afiliacions de les quals mai no es qüestionen; solament es té en compte la seua professionalitat.

4) Per què es paga tan prompte la factura?

En el mateix termini de temps, el que hi ha entre l’emissió d’aquesta factura i el seu pagament, és a dir quatre mesos, l’Ajuntament d’Alcoi ha abonat 898 factures pel valor aproximat d’un milió d’euros. El terme màxim en què s’ha aconseguit pagar als proveïdors, malgrat la situació econòmica, és d’entre 6 i 7 mesos. Entre altres coses, perquè el Regidor d’Hisenda, des del mes de març, que es va posar en funcionament el Pla de Pagaments a Proveïdors ha intentat establir que els pagaments es feren per dia de factura i no per data d’aprovació en Junta. Perquè la lentitud dels processos administratius moltes vegades acaben perjudicant als proveïdors.

5) Per què Gal·la Events es presenta a l’adjudicació del Calderón?

Qualsevol empresa és absolutament lliure de presentar-se al concurs que vulga. Va quedar exclosa des del primer moment per no complir els requisits bàsics.

6) Quina és l’empresa a la qual s’ha adjudicat la gestió tècnica del Calderón?

L’empresa adjudicatària és una UTE de CAPS, OBREMO i EXTINVAL. Van treure més punts al concurs públic supervisat per Secretaria General, Intervenció i Contractació de l’Ajuntament. Cap de les tres empreses tenen cap vinculació amb el BLOC.

7) Per què es diu que és una empresa vinculada a persones del BLOC?

L’empresa adjudicatària del Teatre Calderón ha començat a contractar persones per cobrir tot el personal que necessita: electricistes, neteja, assegurances, manteniment, hosteses, etc.  De fet, molts d’ells ja treballaven durant l’anterior gerència. D’entre totes eixes persones, el nou Director ha treballat durant algun temps, entre altres empreses, per a PRO21, a què vinculen al BLOC perquè alguns dels seus integrants en són militants. Però PRO21 no té cap relació amb la UTE adjudicatària de la gestió del Calderón.

8) I què té a vore Pere Garcia amb l’empresa del Calderón?

Sembla que la UTE l’ha contractat com a Community Manager pel seu currículum. La persona amb qui l’empresa havia quedat primerament per ocupar eixe lloc de feina està actualment treballant per una altra empresa (de fet està ara de baixa mèdica): després d’un procés tan llarg  i dins d’un procés públic en què no està assegurada l’adjudicació, aquesta persona va trobar feina durant el procés. La UTE va buscar professionals del mateix perfil i va trobar un de lliure en una de les empreses que s’havia presentat (però no havia guanyat) al concurs públic. Cosa habitual en uns altres processos de contractació.

9) Per què a la programació del pròxim trimestre del Teatre Calderon apareixen 4 espectacles de Parrot Music S.L.?

Com ja hem dit, Parrot Music S.L. és una de les productores més importants de la província d’Alacant. A Alcoi ha treballat habitualment, durant molts anys, en la programació cultural del Teatre Calderon i del propi Ajuntament oferint concerts de música pop, espectacles per als “Dijous al Calderón”, etc. Es va fer la reserva de 4 espectacles dels més de 50 que van oferir; aquestes no tenen cap relació amb el document de reserva indicat al principi. També s’ha contractat amb altres empreses de programació d’espectacles amb l’objectiu d’oferir una programació variada, per a tots els públics i gustos, en contra del que alguns vaticinaven.

Les fórmules de contracte dels espectacles són tres habitualment:Per caixé, per caixé+taquilles o per taquilles. Qualsevol de les tres fórmules és habitual i depén de l’estil d’espectacle, del lloc on vaja a representar-se i de les peticions de les companyies.