Agilitat en la concessió de llicències d’apertura

ImageEL BLOC EXIGEIX A L’ALCALDE SEDANO MÉS AGILITAT EN LA CONCESSIÓ DE LLICÈNCIES D’APERTURA

Paco Blay: "Els tràmits administratius per a obrir nou negoci o activitat productiva són tan llargs i complicats en Alcoi, que molts autònoms o empreses se’n van a Cocentaina o Muro, on  els tràmits són més àgils, a desenvolupar la seua activitat”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha explicat que el govern local del PP està posant moltes dificultats en la tramitació administrativa dels expedients d’activitat de nova apertura, la qual cosa endarrereix les possiblitats de què persones particulars o empreses desenvolupen activitats productives en Alcoi.

El portaveu del BLOC recorda que en les circumstàncies actuals, que estàn produïnt-se un augment notable d’aturats, molts d’ells joves que es llancen al mercat laboral per primera vegada –titulats universitaris i/o amb alguna formació tècnica-, tenen l’autoocupació com la millor sortida o alternativa a una situació d’inactivitat que ningú no vol. “És necessari, per tant,  que s’agilitzen els tràmits i es donen tot tipus de facilitats per a què les persones o empreses que tinguen el propòsit d’iniciar activitats productives en molts pocs dies tinguen els permisos per a poder desenvolupar de la millor manera possible la seua activitat i dinamitzar les activitats econòmiques”.

Blay observa així mateix que la responsabilitat màxima està ara en mans personals de l’alcalde Sedano, que s’ha reservat personalment la parcel·la de “promoció econòmica”. “D’ell depèn en conseqüència que les empreses troben en l’ajuntament facilitats per a iniciar un negoci, o continuar amb les dificultats quer fins ara moltes empreses estan trobant”.

El regidor del BLOC informa que són moltes les empreses o negocis que davant els terminis tan llargs i els entrebancs burocràtics i tècnics que troben en Alcoi, prefereixen sol·licitar el mateix permís als pobles del nostre voltant, com Cocentaina i Muro, on troben menys dificultats administratives i  en molts menys temps comencen a treballar. “Amb la qual cosa, la sensació de pèrdua de dinamisme en el nostre municipi s’accentua, però no per culpa dels seus ciutadans sinó per la dolenta gestió del seu govern, al no tenir l’ajuntament del  la suficient agilitat per a facilitar i  impulsar tot tipus d’activitat”.

Blay denuncia així mateix el contrast que suposa aquests endarreriments amb el tractaments de favor que el PP dona a les empreses forasteres, com la Generala en l’aparcament de la Uixola, i MacDonalds a l’entrada de la ciutat: totes dues han tingut totes les facilitats per a iniciar les seus activitats. En el cas de l’aparcament de la Uixola, fins tolerar-li un greu endarreriment de les obres, sense importar-li les molèsties als veïns; i en el cas del MacDonalds, una celeritat en la tramitació que ja voldrien per als seus negocis els habitants d’Alcoi. “Forasters vindran que de casa ens trauran… pensar que a nivell local també hi ha favoritismes, segons de quines empreses es tracta –com alguns diuen-, seria molt greu. Per això en el proper Ple el BLOC plantejarà que l’Ajuntament es comprometa a agilitzar les  tramitacions, procurant que quede reduït solament a uns terminis entre dos i sets dies”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *