ImageEL BLOC CONSIDERA QUE L’AJUNTAMENT HAURIA DE CEDIR DRET DE SUPERFÍCIE PER A AQUELLES EMPRESES QUE HO NECESSITEN

Paco Blay: "Més que crear sòl industrial nou, en aquest moments potser siga més important que l’Ajuntament cedisca el dret de superfície a aquelles empreses que vulguen instal·lar-se o ampliar les seues dependències. La qual cosa s’hauria d’unir al fet de donar més facilitats administratives”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la seua opinió en el sentit que en els actuals moments de crisi potser no siga tan urgent i necessari crear sòl industrial nou, ja que les inversions de les empreses han caigut de forma notable, quant donar facilitats d’aquest tipus a les empreses que vulguen instal·lar-se a Alcoi o necessiten ampliar les seus dependències cedint el dret de superfície de titularitat municipal.

Blay considera que no s’ha d’excloure dels projectes municipals la creació de sòl industrial de cara al futur (en Pagos-Rambles, al sud-Batoi, comarcal…), però recorda que la construcció de nous polígons suposa desenvolupar tràmits administratius més llargs. Per això estima que, en aquests moments de crisi i necessitat d’altres urgències, seria més convenient que l’Ajuntament –o els Ajuntaments de les nostres comarques– cediren els dret de superfície de titularitat municipal per a activitats productives, bé per a empreses que vulguen instal·lar-se de nou o bé per a les que necessiten ampliar les seus dependències.

Segons el portaveu del BLOC, aquest sistema és més ràpid i necessita moltes menys inversions –complicades en l’actual conjuntura-, ja que en aquests moments de crisi les urgències són unes altres, més relacionades en poder treballar el més ràpid possible i amb les millors condicions i circumstàncies.

Acaba la seua nota recordant que aquesta cessió podria anar també relacionada amb l’autocoupació, tan convenient en aquest moments, i per a això caldria donar més facilitats administratives i fiscals per tal que les empreses o persones que vulguen realitzar alguna activitat –productiva o de serveis- , la puguen començar amb tos els permisos en pocs dies de tramitació.

                                                                                                                             Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.