El BLOC proposa la creació d’una agenda conjunta.

ImageEL BLOC LAMENTA LA COINCIDÈNCIA DE TRES CONCERTS PER AL PROPER DISSABTE, A LA MATEIXA HORA, I DEMANA UNA AGENDA CONJUNTA PER DISPOSAR D’INFORMACIÓ MÚTUA

Paco Blay: “Els tres concerts programats per al dissabte, tots ben interessants, impedirà als alcoians amants de la música gaudir almenys de dos d’ells. Caldria buscar la manera, des de l’Ajuntament, de coordinar les programacions o, almenys, de facilitar la informació mútua”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha lamentat la falta de coordinació que existeix moltes vegades en la programació cultural de la ciutat, ja que de vegades moltes activitats se solapen impedint als ciutadans que puguen assistir a totes les que desitgen a l’obligar-los a elegir. Concretament lamenta Blay la programació de tres concerts a Alcoi per el proper dissabte 21 de gener i a la mateixa hora en el Calderón, el Principal i els Salesians.

El portaveu del BLOC recorda que no és la primera vegada que es produeix aquesta coincidència, ja que va ser molt cridanera la programació del passat 29 de novembre, també dissabte. Hi hagué per la vesprada/nit a Alcoi i amb horaris quasi coincidents: encontres juvenils en la Plaça de Carbonell i Ferrándiz, concert de música medieval i del renaixement a la Filà Vascos, inauguració d’una nova galeria d’art (“Alfonso XII”), Faula Teatre amb l’escenificació (pròpia) de “El Petit Príncep” al teatre dels Salesians, la sarsuela “Gigantes y Cabezudos” en el Calderón a càrrec de l’Agrupació Lírica “El Trabajo”, en doble sessió, i per part del GARA (Grup de Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi), sainet al saló d’actes de l’Institut “P. Vitoria” i el sopar anual.

Segons Blay, “encara que en aquest cas les activitats, els públics i els horaris podien ser una mica distints, perquè quasi tots els locals es van omplir de públic, era suficient com per a aprendre de l’avinentesa i procurar en el futur que no es produira una coincidència de tal magnitud per a oferir al ciutadà més possibilitats. Però no s’ha aprés. Almenys no s’ha fet res per buscar la fòrmula que permeta intercanvi d’informació del que s’està preparant per al dissabte. L’Ajuntament és, en aquest sentit, el màxim responsable”.

Blay lamenta que al costat de setmanes on no es produeix cap activitat cultural, de repent apareixen tres concerts –la mateixa activitat, musical, doncs- i a la mateixa hora: al Teatre Salesians, la Banda de Quatretonda i organitzat per la Filà Vascos, al Principal, el grup “Hyperion Ensemble “ de Salzburgo i organitzat per “Amigos de la Música, i al Calderón, l’Orquesta Sinfónica Alcoiana com a presentació de la seua seu estable. “Tot i que podria considerar-se aquesta coincidència símbol de la gran vitalitat de la nostra societat i de les nostres associacions, la veritat és que podria haver-hi una mena d’agenda pública –gestionada per l’Ajuntament- per tal que les entitats organitzadores estigueren assabentades de tot el que s’està programant, decidir en funció d’aquesta mena d’agenda prèvia i donar al ciutadà més possibilitats de gaudir de les diferents activitats”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *