ImageEL BLOC PRESENTA AL·LEGACIONS AL PROJECTE DE MODIFICACIÓ DEL PGOU EN LA ZONA NORD

Paco Blay: “No és correcte posar en el mateix sac l’ampliació d’Eroski, l’aparcament privat de l’Hospital i el pontet del Viaducte. Es perd, a més a més, espai dotacional educatiu, sense compensacions urbanístiques equivalents per al municipi. No s’ha buscat el consens per a temes tan importants”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que el govern municipal del PP no ha actuat correctament en el tema de la modificació puntual d’alguns aspectes del PGOU situats en la Zona Nord, com són l’ampliació d’Eroski i la corresponent pèrdua de sòl dotacional educatiu, la construcció d’un aparcament privat per a l’Hospital Verge dels Lliris i la requalificació de terrenys per al futur pont de connexió entre el barri del Viaducte i la Zona Nord.

El representant del BLOC considera que són temes molt diferents entre ells per a anar junts en una mateix proposta, ja que es barregen temes educatius amb comercials i amb infraestructures, els quals podrien ser tractats de forma separada i puntual per tal d’arribar a una solució consensuada tant amb els grups de l’oposició com amb els veïns i els implicats.

Segon Blay, “és una llàstima que el govern de Sedano haja gestionat aquest tema tan malament, perquè segur que amb bona voluntat haguérem trobat entre tots una solució consensuada i a satisfacció de l’empresa Eroski, però el govern del PP no ha volgut ni tan sols escoltar les observacions que des de l’oposició hem fet tant en Comissió Informativa com en el Ple. Per això ens hem vist obligats a presentar al·legacions sobre els diversos temes que s’inclouen en la proposta”.

Acaba la seua nota el regidor del BLOC recordant alguns dels paràgrafs del text de les al·legacions presentades, en els quals afirma que no s’entèn aquesta forma de gestionar temes tant important per a la ciutat, sobre els quals el BLOC sempre ha defensat un urbanisme de consens perquè són intervencions sobre la ciutat que quedaran per a sempre i caldria meditar-les bé i donar participació a les instàncies implicades.

 L’al·legació afirma literalment  sobre aquest aspecte: “No sabem si el govern municipal ha volgut posar-ho en el mateix “paquet”/proposta  per a forçar el vot positiu dels grups que veuen amb bon ulls l’ampliació d’Eroski, o a l’inrevés, forçar el vot negatiu –indirecte– per a l’ampliació d’Eroski d’aquells grups que no hi estan d’acord amb l’aparcament de l’Hospital. En qualsevol cas, ningun dels dos supòsits s’adiria amb una actuació equànime i que busca el bé comú i els consensos per damunt de polítiques de partit; semblaria més una actuació “partidista”, de curta volada, que d’autèntic visió d’estat”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.