El BLOC-COMPROMÍS proposa la creació d’una brigada d’intervenció ràpida per al manteniment de la ciutat i l’enjardinament de la zona de les solsides en Cantagallet.

Paco Blay: “La ciutat necessita major agilitat per atendre amb més rapidesa a qualsevol desperfecte de la ciutat que necessite una intervenció senzilla i ràpida. I a més caldria acabar el parc de Cantagallet amb una enjardinament en la zona de les Solsides ” http://www.youtube.com/watch?v=IjuqR-HcqJI

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha proposat la creació d’una Brigada d’intervenció ràpida per a poder atendre amb agilitat qualsevol tasca de manteniment de la ciutat sense haver d’esperar dies o setmanes, com ocorre en l’actualitat, en què la ciutat està amb molts desperfectes i sembla en molts aspectes estar abandonada potser per falta de personal suficient –o per desídia en alguns casos-, com es mostra en un video que han confeccionat i està penjat en el youtube. http://www.youtube.com/watch?v=IjuqR-HcqJI

 “És cert que algunes intervencions són mes complexes i necessiten un projecte i un pressupost que ha de seguir la seua tramitació ordinària, però altres més concretes poden resoldre’n de forma més ràpida. És una llàstima que quan ho vam proposar fa dos anys al govern local del PP, aquest el rebutjara sense cap argument convincent,  perquè ja hauria fet el bon paper que ha fet en les ciutats on s’ha implantat”, afirma Blay.

Per altre costat, i per tenir una ciutat més agradable de viure, el regidor planteja la conveniència de acabar el parc de Cantagallet,  que el govern del PP no ha volgut abordar en 10 anys,  procedint a l’enjardinament de la zona de les Solsides, que en l’actualitat es presenta envaït per un herbassar considerable que en les èpoques seques presenta un alt risc d’inflamabilitat de manera que en cas de produir-s’hi un incendi podria posar en perill les cases colindants, com ha passat en altres ocasions.

Des del BLOC consideren que aquest enjardinament  es podria fer amb un mínim cost sempre que: 1) Prevalgueren criteris de creació de zones verdes “blanetes” amb ús d’espècies resistents seguint els postulats de la xerojardineria de baix manteniment; i 2) Que es deixara de banda igualment l’ús més que generós de ciment i altres materials de construcció, com era la norma en la major part dels espais enjardinats de la ciutat creats en els anys 90.

Amb aquesta actuació no sols recuperaríem un espai públic actualment molt degradat després dels anys d’incúria que ha patit amb els diferents governs del PP, sinó que treballaríem de manera preventiva per la seguretat dels nostres veïns i de les seues propietats. “Aquesta actuació, a més, s’inscriu dins el pla de l’Anella Verda plantejat en el nostre programa i de les propostes plantejades en el ple de neteja de solars, llaurada de bancals periurbans i creació d’horts socials urbans que farien que nostra ciutat fos més sana, més verda, més segura i més habitable”.

http://www.youtube.com/watch?v=IjuqR-HcqJI

 Paco Blay.

 Regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *