COMPROMÍS proposa la confecció d’un Llibre Blanc de Turisme per guiar tota l’estratègia turística de la ciutat.

Paco Blay: “Malgrat les diverses iniciatives portades a terme en els darrers anys a Alcoi, la veritat és que el turisme a Alcoi no acaba de consolidar-se, malgrat haver augmentat el turisme de forma notòria a tot l’estat”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que proposaran en el Ple la confecció d’un Llibre Blanc de Turisme d’Alcoi per part de professionals i experts en el sector. “Un Llibre Blanc és una mena de document/guia d’algun tema rellevant que necessita d’estudi i diagnòstic previs per tal de ajudar a prendre una decisió important. A Alcoi no existeix aquest document sobre Turisme, tot i ser un sector de futur”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací 

El regidor recorda que l’activitat turística ha experimentat en el món un creixement espectacular al llarg de les últimes dècades; potser siga el sector econòmic que més ha crescut en els països receptors. “La nostra ciutat –i també la comarca– tenen moltes possibilitats de beneficiar-se d’aquesta embranzida que, si be està ressentint-se de la crisi, encara mostra molts punts forts i oportunitats de desenvolupament. Els espais naturals, l’arqueologia, la mateixa estructura urbana, les tradicions i festes, etc. són camps que poden donar molt de joc en el futur i propiciar camps de desenvolupament turístic”.

Blay reconeix que ja fa temps que s’estan impulsant activitats en aquesta línia. “Però malgrat portar molts anys aquest Ajuntament intentant posar Alcoi al mapa dels possibles visitants, la realitat és que el turisme a Alcoi –i comarca– no acaba d’enlairar-se com tots voldríem i els recursos que tenim mereixerien”.

És per això que, segons el regidor de Compromís, seria convenient que experts en la matèria confeccionaren un informe-guia bàsic i global sobre el tema –que podem anomenar “Llibre Blanc”– que faça acurats diagnòstics i estudie les potencialitats a partir de les quals dissenyar inversions i estratègies de futur. Al mateix temps, pot servir de guia i orientació per als professionals del sector,  sobretot en temps de crisi.

Acaba la seua nota Blay afirmant que les fórmules poden ser molt variades. “Des de Compromís proposem la del concurs públic, que sempre serà més transparent i es pot elegir el projecte que més s’adapte a les necessitats i característiques singulars d’Alcoi –i comarca en tot cas, ja que podria l’estudi tenir abast comarcal i obtenir la cooperació de la Mancomunitat”.

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *