COMPROMÍS considera que els acords govern oposició sobre el bus milloren molt la proposta inicial‏

David Abad: “Tot i que no s’han acceptat totes les nostres propostes, cal reconèixer l’esforç que hem fet els grups per acostar posicions, i la proposta inicial ha esta millorada i clarificada. Per això li donarem suport”

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha manifestat la seua relativa satisfacció pels acords als quals s’ha arribat en el tema de la reforma de l’autobús i la formulació de noves relacions contractuals entre l’Ajuntament i TUASA-SUBÜS. “Per a nosaltres, tan important o més que la reforma de les línies era el contracte, i ha quedat clarificat el que en fa un mes no ho estava”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

El regidor recorda que una de les coses que no estava clar fa un mes era el contracte, ja que segons la documentació d’aleshores podia interpretar-se que mentre no es signara un nou contracte-programa continuaria vigent el del 2009, que era molt favorable a l’empresa i molt poc a l’Ajuntament. “Per això hem proposat una nova redacció  del punt on figurava el tema del contracte per tal clarificar que l’actual s’extingeix definitivament el 31 de desembre. I el govern ho ha acceptat”.

Pel que fa a la reforma de les línies, el tema era més complex perquè estava relacionat amb les connexions dels barris entre ells i amb els serveis públics bàsics, així com els itineraris més idonis. “Per això vam presentar una alternativa a la del govern, després de consultar amb usuaris i professionals, tot i que respectant substancialment la seua proposta però variant sensiblement la filosofia que la inspirava: que hi participaren més sectors ciutadans. Aquest acord ha estat una mica més difícil, però s’ha acceptat la nostra proposta que es cree el Consell Social que ja es va aprovar el mes de maig, però del que encara no havien començat els tràmits, i que siga aquest, una vegada constituït, qui dictaminarà el funcionament provisional”.

Abad recorda, per altre cotat, que com en poques setmanes s’obriran al trànsit els dos ponts nous –el de Batoi i el del Viaducte-, i caldrà veure com funciona tot perquè alguna línia passarà per ells. Per això quan estiga constituit el Consell Social dins de sis mesos, serà temps suficient per a avaluar la reforma de les línies i introduir, si calguera, alguna modificació. “És cert que no s’han acceptat totes les nostres propostes, però algunes sí, com deixar els tres carrils del pont de Sant Jordi, que la línia de Batoi vaja pel pont nou i no pels túnels perquè l’apropa a més ciutadans, i que el bucle inicial de l’accés a l’Hospital millorara. Per això, i donat que es revisarà dins uns mesos en el Consell Social, considerem que l’esforç que hem fet tots pagava la pena tirar endavant, desbloquejar el tema i donar-li suport”.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *