El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que les esmenes del seu grup als Pressupostos, aprovades en el Ple del dilluns passat, permetran abordar un bon grapat de temes que no estaven previstos inicialment i que ara seran objecte d’atenció per part de l’Ajuntament. “Una d’elles és precisament un Parc Tecnològic urbà”.

La nostra proposta consistia a convocar un concurs d’idees perquè es pogueren presentar propostes raonades sobre un Parc Tecnològic urbà, preferentment a l’illa de Rodes perquè és de titularitat municipal, però es pot ampliar o pensar en altres zones de la ciutat que ho permeten (zona de la “moguda”, solar de Monllor vora riu, o d’altres), tot i que en ser terrenys privats serien molt més cares d’enllestir”. 

El regidor recorda que caldrà donar-se pressa en aquest tema perquè solament queden a penes set mesos perquè s’acabe l’anualitat pressupostària, i aquest concurs —previ a tota decisió— forma part de l’exercici de 2014. “Volem col·laborar en la redacció de les bases del concurs”.

Blay fa una crida a tècnics, experts i joves emprenedors perquè vagen preparant les memòries sobre les possibles funcions i activitats que s’haurien de desenvolupar en aquest futur Parc Tecnòlogic Urbà, així com els plànols, ubicacions i formes de gestió i finançament, la participació privada i de les institucions públiques (IMPIVA, Universitat, Cambra de Comerç), etc. “Aquests projectes podrien ser objecte de presentació pública en una Jornada oberta al públic on podrien opinar els ciutadans assistents”.

 “Aquest Parc Tecnològic és molt important en aquests moments de crisi per rellançar l’economia del nostre municipi, i fins i tot podria tenir abast comarcal per a donar servei, per exemple, a l’activitat agroalimentària, que té moltes possibilitats de desenvolupament”.

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi