ImageEL BLOC CONTINUA PENSANT QUE FAN FALTA MOLTES MÉS PLACES DE RESIDÈNCIA PER A LES PERSONES MAJORS

Paco Blay: “L’Hospital d’Oliver, que es va construir per a atendre a persones pobres, ara servirà per acollir a les que podran pagar més de dues-centes mil pessetes al mes”

El regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat que la residència de la tercera edat d’Oliver encara deixarà moltes necessitats de places residencials per cobrir, sobretot les que fan referència a les persones de rendes més baixes.

El cost de cada plaça, per damunt de les 200.000 de les antigues pessetes (uns 1.300 euros), és considerat per al portaveu del BLOC clarament excessiu per la a la majoria de les persones jubilades d’Alcoi, que disposen de pensions clarament insuficients per poder pagar-se una plaça. La major part dels alcoians de la tercera edat que ho necessiten solament podran optar a places concertades, que solament serà d’un 30% del total.

Per tant, afirma Blay, seguirà havent dèficit de places en residència per a la majoria de les persones majors d’Alcoi, que es troben amb la situació que, després d’haver estat treballant molts anys, ara la societat no els pot atendre com cal i els deixa a la majoria d’ells en una situació de precarietat i abandonament clarament injust”.
Per al portaveu del BLOC està donant-se, en conseqüència la gran paradoxa de què un edifici magnífic i emblemàtic, com és l’Hospital Civil d’Oliver, que es va construir per donació al municipi per a què les famílies modestes pogueren tenir accés a una assistència sanitària adequada, és ara d’ús privat i quasi solament per a rics. Amb altres paraules, ens trobem ara que solament el podran gaudir aquelles persones de nivell de renda elevada. Amb la qual cosa, i encara que no es pose en dubte la legalitat de la concessió, ens trobem que s’ha subvertit totalment el sentit original de la donació que el Sr. Oliver va fer al poble d’Alcoi. I per tant una empresa privada gestionarà un servei en un edifici capdavanter per a la seua època i uns dels millors edificis de les seues característiques de tot el País Valencià.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.