ImageEL BLOC PROPOSA QUE ES CONSENSUE AMB L’OPOSICIÓ I ELS VEÏNS LA REMODELACIÓ DE LA PLAÇA D’AL-AZRAQ

Paco Blay: “Un espai públic tan emblemàtic per a la ciutat i per al barri de la Zona Nord no hauria de ser una decisió unilateral sinó debatuda i consensuada entre tots els implicats i representants”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que la plaça d’al-Azraq -la coneguda popularment coneguda com de “la màquina del tren”- té moltes possibilitats urbanístiques, tant per l’espai que hi ha actualment com pel que quedarà en l’edifici dels jutjats i el de les Aules Verdes.

Per al portaveu del BLOC, aquesta plaça és suficientment important per a la ciutat en general i per al barri en particular com per a què la reordenació urbanística que s’enllestesca no siga una decisió unilateral del govern municipal sinó que busque el consens, permetent la participació, tant de l’oposició com dels diferents col·lectius veïnals i usuaris de les diferents dependències.

 Segons Blay, “no ha de perdre’s de vista que a la plaça hi ha molts metres quadrats per a planejar, molts espais públics i llocs per decidir quina funció tenen en el conjunt de la ciutat, i a més constitueix un espai emblemàtic en un dels barris millors urbanitzats d’Alcoi. Per això qualsevol decisió s’hauria de meditar i debatre sense pressa perquè marcarà per sempre el barri i s’haurien de veure totes les possibilitats i necessitats de la ciutat -i del mateix barri- a curt i a llarg termini (espais dotacionals de caràcter social o cultural, aparcaments, zones esportives, llocs de passeig, reutilització dels edificis que quedaran lliures, etc.)”.

 Es demana per tant a l’Ajuntament que tothom participe en eixa reurbanització, suggerint que es medite sobre una fórmula utilitzada en moltes grans ciutats amb veritable èxit: que es que es convoque un concurs d’idees o de projectes entre arquitectes, urbanistes, dissenyadors i col·lectius ciutadans.

Acaba el regidor del BLOC el seu escrit tot recordant que “una de les màximes del bon urbanisme, acceptada pels experts, afirma precisament que ‘el progrés d’una ciutat es mesura pel progrés en quantitat i qualitat dels seus espais públics’. Ara tenim l’oportunitat de mostrar en quin model urbanístic i de gestió de la ciutat creiem. Alcoi té futur, i en aquesta plaça tenim una gran oportunitat per a demostrar-ho”.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.