ImageEL BLOC DENUNCIA UNA FALTA DE POLÍTICA D’HABITATGES SOCIALS DEL GOVERN MUNICIPAL D’ALCOI

Paco Blay: “El govern del PP està subhastant solars municipals que podrien ser utilitzats per a fer una política social d’habitatges”

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat la política de subhastes contínues de bens municipals que el govern municipal està portant a terme en esta legislatura i que està deixant el patrimoni municipal cada vegada més feble, i deixant en el mercat lliure solars i habitatges que podrien ser objecte d’un enfocament més social.

El portaveu del BLOC considera que amb els solars de propietat municipal que estan subhastant-se es podria portar a terme una política d’habitatges més socials, dirigits als gups econòmicament més febles (joves, aturats, immigrants, jubilats) amb la tipologia constructiva més adient segons per a qui vaja dirigit: pisos menuts per a persones de la tercera edat -i amb dependències comunes-, pisos per a llogar, possibilitats de creació de cooperatives d’habitatge, etc.

Per al BLOC, afirma Blay, el més correcte des del punt de vista del bé general seria utilitzar el patrimoni de tots els alcoians per a enllestir una autèntica política social -o pla rector- d’habitatges, que en aquests moments no existeix per al govern municipal. Trobem a l’actual administració local molt més sensible al lliure mercat i als interessos dels promotors que a les necessitats d’alguns col·lectius socials més desfavorits. Des del BLOC denunciem que l’actual govern municipal està endeutant-se a passos accelerats, entre altres raons per a fer obres que hauria d’haver finançat la Generalitat, com hp ha fet en altres municipis. Però sembla que el fet de ser “zaplanistes” els ha suposat una davallada de les inversions de la Generalitat en Alcoi, tot i que són del mateix partit”.

El regidor recorda que també han proposat que el mateix objectiu social es podria fer servir en els habitatges que són propietat municipal en el Centre Històric, que també estan subhastant-se sense dirigir-la a cap objectiu social. Aquestes vivendes, amb una rehabilitació mitjana, poden ser realment econòmics i molt dignes per a viure. Però no sembla que les en les intencions del govern municipal del PP hi haja cap pla social d’habitatge, ni aprofitant la possibilitat de rehabilitar els vells ni exigir preus socials o característiques adients en els habitatges que es construesquen en el seus solars.

Paco Blay. Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi.