ImageEL BLOC ESPERA QUE L’ESTAMBRERA COMPLESCA EL CONVENI AMB L’AJUNTAMENT PEL QUE FA ALS TREBALLADORS

Paco Blay: "Ja que no han complit un dels objectius bàsics, el trasllat de l’empresa fora del casc urbà, que almenys conserven els llocs de treball acordat després del ERE”

El regidor de l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat el seu rebuig a les actuacions tant de la l’Estambrera com del govern municipal, pel que fa al nivell de compliment del conveni amb l’Ajuntament pel qual se li requalificaven urbanísticament els terrenys amb el voto unànime de tots els grups polítics.

Segons el portaveu del BLOC, almenys dos raons bàsiques van moure al BLOC a votar a favor de la requalificació dels terrenys de l’Estambrera: per donar-los facilitats per a què tragueren del casc urbà una activitat presumptament contaminant i transmissora de legionel·la, i la garantia de què es conservarien els llocs de treball que quedaven després d’haver acceptat els sindicats representats un Expedient de Regulació d’Empleo.

Pel que fa al primer s’ha incomplit clarament, ja que s’ha instal·lat la filatura no on ens havien afirmat tant la direcció de l’empresa com el govern municipal (en Cotes Baixes), sinó en una zona de dins del casc urbà, a escassos dos-cents metres d’un Centre Escolar, amb la qual cosa estem com al principi, i a més a més no ens van informar del canvi als grups de l’oposició. Segons Blay, ”és cert que en el Conveni que tots els grups vam votar favorablement, s’afirmava que el trasllat es produiria a un polígon industrial del terme municipal, sense especificar quin. Però el fons de la qüestió és que el que es pretenia era evitar que l’empresa pogués contaminar la ciutat; i amb aquest trasllat a Sembenet el problema de salut pública continua exactament igual, amb el vist i plau del govern municipal del PP. Per això des del BLOC responsabilitzem tant a l’empresa que no ha complit, com al govern municipal que no ha fet complir el fons de l’esperit del conveni, fent deixadesa de les seues obligacions de vetllar per la salut de tots els ciutadans. Per a més escàndol i falta de transparència, cap dels dos ens va informar als grups de l’oposició dels canvis d’ubicació inicial ni dels motius”.

Pel que fa al segon, el portaveu del BLOC insisteix en què “espera que al greu incompliment del primer punt no seguesca el segon, i almenys es conserven els llocs de treball íntegres que van resultar de l’Expedient de Regulació, que en aquest moments d’incertesa és en darrer terme el que més preocupa als treballadors”. Blay inclús espera que el govern municipal exigesca a l’empresa el compliment d’aquesta acord, ja que en la requalificació l’empresa ha obtingut un guanys dignes de ser tinguts en compte.

Acaba el seu escrit Blay afirmant que aquest comportament tant de l’empresa com del govern municipal pot haver cremat, almenys pel camí de la unanimitat, una via d’acords per a anar lliurant progressivament la ciutat d’empreses contaminants, perquè ara la desconfiança presidirà tota negociació i per tant s’exigiran moltes més garanties que en el cas de l’Estambrera no es van demanar.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.