ImageEL BLOC DENUNCIA EL PERILL SANITARI DEL DEFICIENT SERVEI DE RECOLLIDA  DE BROSSA

Paco Blay: “Pel que ens han contat alguns veïns, i hem pogut constatar, la brossa de caràcter orgànic pot estar fins un dia sencer en els contenidors sense que siga retirada posant en perill la salut pública”

El regidor del BLOC i candidat a l’alcaldia d’Alcoi, Paco Blay, ha denunciat el que considera un perill per a la salut pública pel sistema molt deficient de recollida de brossa, denunciat per alguns veïns i comprovat pel mateix regidor observant la forma que s’utilitza en la seua recollida.

Segons Blay, el problema rau en què a poqueta nit els contenidors ja estan plens, i per tant els usuaris van deixant les bosses de la brossa orgànica per terra, al voltant dels contenidors, acumulant-se en bones amuntonades, molt espectaculars. Quan per la nit passa el camió, buida els contenidors però no s’emporta les bosses de terra, que continuen en el mateix lloc tota la nit, en terra o en la vorera, segons. Al dia següent, de bon matí, els treballadors de l’empresa concessionària fan desaparèixer el lleig espectacle de les muntanyes de bosses de brossa, però posant-les dins dels contenidors, sense que ningú vinga ja emportar-se-la fins al nit.

Amb aquest sistema es trobem, doncs, que quan comencen els veïns a portar les seues deixalles a partir de les vuit dels vespre, ja estan alguns contenidors plens (des del matí), i comença de nou el cicle: muntanyes de bosses que no caben en els contenidors i s’ha de deixar per fora de nou. UI així un dia i un altre. I els caps de setmana encara més temps: se salten un dia (en tres dies passen solament dues voltes)

Blay observa que aquest sistema pot constituir un atemptat a la salut pública, i més ara que estem entrat en temps de calor, perquè es produeix la descomposició amb més rapidesa i a més al costat dels domicilis al llarg del dia. I suposa més un greu incompliment d’una normativa que obliga als veïns no traure la brossa orgànica fins la nit. “¿Amb quina autoritat moral, pregunta Blay, se’ls pot exigir als veïns el compliment d’aquesta norma, raonable i saludable per descomptat, si és la mateixa empresa encarregada la primera que la incompleix, posant en perill la salut de les persones al deixar durant tot un dia –incloses les hores de més calor– brossa en el carrer. I a més a més no es pot per tant netejar els contenidors amb la freqüència que el plec de condicions exigeix; més brutícia encara”.

En aquest sentit,  el regidor denuncia “el contrast que ofereix el govern del PP, que promet espectaculars instal·lacions i no para d’anar a inauguracions, vermuts i vins d’honor en actes electorals, però que descuida les seues obligacions fonamentals com són vetllar per la salut dels seus ciutadans, exigir que la brossa siga retirada totalment a diari, mantenir els carrers nets, i que els contenidors siguen netejats amb més freqüència. ¿És aquesta la seua manera de preocupar-se per la qualitat de vida dels ciutadans?”.

Acaba Blay el seu escrit tot afirmant: “Li exigim al PP, doncs,  que comence complint les seus obligacions vigilant que es complesca tot allò que afecta al benestar dels ciutadans i, per tant, que obligue a l’empresa a fer el que li correspon. ”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

 

Image 

Image